Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στα εμβόλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στα εμβόλια

Κέρδη συνεχίζουν να καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεπερνώντας το 1%, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, η οποία άφησε πίσω της μια από τις χειρότερες εβδομάδες από τον Οκτώβριο. Οι επενδυτές εκδηλώνουν αισιοδοξία για ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς η Ευρώπη, έπειτα από αρκετές εβδομάδες απογοητεύσεων, αναμένεται να λάβει τις επόμενες δόσεις εμβολίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,28%. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,29%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,61%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,73%. Στην Ιταλία, ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 1,3%, ενώ ο IBEX 35 στην Ισπανία κινείται στο +1,69%.

Νωρίτερα, με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, επηρεασμένο από την Wall Street και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα χρήσης που ανακοίνωσαν ιαπωνικές εισηγμένες. Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,97% στις 28.362,17 μονάδες, ενώ ο Topix έκλεισε με κέρδη 0,94%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε 1,32%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 1,06%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai έκλεισε με κέρδη 0,81% και ο Shenzen με άνοδο 2,07%.

Τη Δευτέρα ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,77% στις 30.212 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,6% στις 3.773 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,55% στις 13.403 μονάδες.

Εξάλλου, σύμφωνα με το insider.gr η εβδομάδα που άρχισε εχθές φαίνεται να έχει τις προϋποθέσεις να μείνει …αξέχαστη, αν τα όσα μεσολάβησαν την περασμένη εβδομάδα δώσουν συνέχεια σε μία χωρίς προηγούμενο «επανάσταση των retailers» με σημείο εκκίνησης την Wall Street. Οι πρωταγωνιστές, αν και φαίνεται να είναι οι οργανωμένοι πλέον retailers της χρηματαγοράς εναντίον των μεγάλων hedge funds, κρύβουν πίσω τους τα μεγάλα επενδυτικά ταμεία και την …Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider