«Πλώρη» για τα 12.000 δολάρια βάζει το Bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πλώρη» για τα 12.000 δολάρια βάζει το Bitcoin
Με το δεξί μπήκε στη νέα εβδομάδα το Bitcoin. Τα κέρδη της Δευτέρας και η… επόμενη μέρα. Τι προβλέπουν οι αναλυτές.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε την τρέχουσα εβδομάδα το Bitcoin, καθώς με το… καλημέρα βρέθηκε πάνω από τα 11.000 δολάρια.

Μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα ευφορίας, δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που βλέπουν περαιτέρω άνοδο του κρυπτονομίσματος – και μάλιστα άμεσα – στα επίπεδα των 12.000 δολαρίων.

Όπως άλλωστε επιβεβαιώνει ο σχετικός δείκτης φόβου (Crypto Fear & Greed Index), το επενδυτικό κλίμα κινείται σταθεροποιητικά σε ό,τι αφορά το Bitcoin, με την πλειονότητα όσων δραστηριοποιούνται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων να ποντάρουν σε περισσότερα κέρδη!

Για τους περισσότερους, άλλωστε, η διάσπαση των 11.000 δολαρίων δεν είναι παρά το... πρόσχημα για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, όσοι βλέπουν μια νέα bull market για τα κρυπτονομίσματα. Να σημειωθεί εδώ ότι έως αργά το βράδυ της Δευτέρας το κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν στα 11.508 δολάρια (!) καταγράφοντας άνοδο άνω του 1%.

«Το Bitcoin πάει για νέα υψηλά», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο ερευνητής Vijay Boyapati.

Έξι στους 10 αναλυτές «βλέπουν» τα 12.000 δολάρια

Την ίδια ώρα, πρόσφατη έρευνα του Cointelegraph Market’s αποκαλύπτει πως ποσοστό άνω του 60% - σε σύνολο 4.000 συμμετεχόντων – ποντάρουν σε άνοδο του κρυπτονομίσματος στα 12.000 δολάρια, παρά σε πτώση του στα επίπεδα των 10.700 δολαρίων.

Από την πλευρά τους ολοένα και περισσότεροι traders ανοίγουν long θέσεις στο Bitcoin και μάλιστα σε ποσοστό 20-25%. Πρόκειται για traders που μέσα σε ένα 24ωρο, όχι μόνο έκλεισαν τις short θέσεις τους, αλλά τις μετέτρεψαν σε long σε υψηλά ποσοστά.

«Το θετικό σενάριο μιλάει για μια αξιόπιστη ανάκαμψη», σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, εξηγώντας πως υπάρχουν και οι υπερβολικά αισιόδοξοι που βλέπουν κατακόρυφη άνοδο του Bitcoin, ακόμη και στα επίπεδα των… 14.000 δολαρίων!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider