JP Morgan: Τι σημαίνει για τις αγορές μια νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Τι σημαίνει για τις αγορές μια νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές
Επενδυτές, οικονομολόγοι, αναλυτές ανά τον κόσμο έχουν ξεκινήσει δυναμικά τα «στοιχήματα» για τον νικητή των αμερικανικών εκλογών, αλλά και για το τι θα σημάνει η έκβαση της κάλπης για τις ΗΠΑ, τον πλανήτη, την παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές.

Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ έχει αρχίσει, πληθώρα σεναρίων έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν και να παίρνουν.

Επενδυτές, οικονομολόγοι, αναλυτές ανά τον κόσμο έχουν ξεκινήσει δυναμικά τα «στοιχήματα» για τον νικητή των αμερικανικών εκλογών, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τι θα σημάνει η έκβαση της κάλπης για τις ΗΠΑ, τον πλανήτη, την παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές.

«Εάν ο Τζο Μπάιντεν αναδειχθεί νικητής των εκλογών του Νοεμβρίου, οι διεθνείς αγορές θα κινηθούν ανοδικά», εκτιμούν οι αναλυτές της JP Morgan σε πρόσφατο report τους.

Όπως επισημαίνουν, όσο πιο σαφές θα είναι το προβάδισμα του νικητή, τόσο πιο γρήγορα θα εξαφανιστεί το κλίμα αβεβαιότητας από τις διεθνείς αγορές και τόσο πιο ψηλά θα κινηθούν, κατ’ επέκταση, αυτές.

Καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα για τον Τζο Μπάιντεν, έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας επισημαίνουν ότι «γίνεται ολοένα και πιο σαφές πως θα υπάρχει ξεκάθαρος νικητής στις εκλογές του Νοεμβρίου». «Μια νίκη του Τζο Μπάιντεν δεν θα αρνητική για τα χρηματιστήρια», υποστηρίζει η JP Morgan.

Θα ξεχωρίσει ο τεχνολογικός κλάδος

Παρά το γεγονός ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι υπέρμαχος της αύξησης της εταιρικής φορολόγησης, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας προβλέπουν πως ο ίδιος – αν επικρατήσει στην εκλογική διαδικασία – θα εστιάσει στην ανοικοδόμηση της οικονομίας, αποσύροντας πιθανότατα τις προτάσεις του για αυξήσεις φόρων.

Οι εκλογές του Νοεμβρίου θα δώσουν ώθηση στις μετοχές ανάπτυξης και φυσικά στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, εκτιμά η JP Morgan.

«Μην αποσύρετε τώρα τα κεφάλαιά σας από τις τεχνολογικές μετοχές», συμβουλεύει, μάλιστα, τους επενδυτές η αμερικανική τράπεζα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider