Credit Suisse: Αποφύγετε μετοχές και ομόλογα στις ΗΠΑ – Πού να στραφείτε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Αποφύγετε μετοχές και ομόλογα στις ΗΠΑ – Πού να στραφείτε
Στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να κυριαρχήσει η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές. Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για να προβούν σε αγορές στην πτώση.

Να… αποφύγουν τις επενδύσεις στα αμερικανικά assets – και δη σε αμερικανικές μετοχές και ομόλογα – συστήνει στους επενδυτές η Credit Suisse.

Όπως επισημαίνει η ελβετική επενδυτική τράπεζα, όσοι αναζητούν επικερδείς επενδύσεις στην τρέχουσα συγκυρία, είναι προτιμότερο να αποφύγουν την αμερικανική αγορά και να στραφούν στην Ασία.

Γιατί η Ασία παρουσιάζει ενδιαφέρον

«Δεδομένου του ρίσκου που εγείρουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, είναι βέβαιο ότι οι αποτιμήσεις των αμερικανικών assets θα καταστούν πιο ακριβές. Στην Ασία, στον αντίποδα, οι αγορές παρουσιάζουν στην τρέχουσα συγκυρία μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εκεί η οικονομική ανάκαμψη μοιάζει ισχυρότερη, τα εταιρικά κέρδη βελτιώνονται και οι αποτιμήσεις είναι πολύ πιο φθηνές, συγκριτικά με την αμερικανική αγορά», εκτιμά ο Suresh Tantia, οικονομολόγος της Credit Suisse.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδίως σε ό,τι αφορά την Κίνα, τα οικονομικά μεγέθη εμφανίζονται αρκετά «ενθαρρυντικά». Η πανδημία του κορονοϊού, άλλωστε, δείχνει να έχει τεθεί σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο, σε Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Νότια Κορέα. «Όλα αυτά, θα επιτρέψουν την οικονομική ανάκαμψη να συνεχιστεί», σημειώνει ο Tantia, μιλώντας στο CNBC.

Αναφερόμενος ειδικά στην αγορά ομολόγων, ο οικονομολόγος της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας επισημαίνει πως τα ασιατικά ομόλογα (που φέρουν υψηλή πιστοληπτική διαβάθμιση) προσφέρουν αποδόσεις περί του 3%, όταν τα αντίστοιχα αμερικανικά προσφέρουν αποδόσεις της τάξης του 2%.

Η αβεβαιότητα θα διατηρηθεί στις αγορές

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Tantia, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να κυριαρχήσει η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές, ωστόσο, να προετοιμαστούν, ώστε να κάνουν αγορές στην πτώση (buy on dips).

«Εάν ο Τζο Μπάιντεν αναδειχθεί νικητής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι αγορές θα αντιδράσουν πιθανότατα αρνητικά, καθώς ο Μπάιντεν είναι υπέρμαχος της αύξησης της εταιρικής φορολόγησης. Δεν μπορώ να αποκλείσω μια πτώση των αγορών έως και 5%. Για αυτό και οι επενδυτές θα πρέπει να εκμεταλλευθούν την εν λόγω αδυναμία – αν επιβεβαιωθεί – και να αγοράσουν στην πτώση», εξηγεί ο οικονομολόγος.

Στο τέλος της ημέρας, συνεχίζει ο ίδιος, οι κεντρικές τράπεζες θα στηρίξουν τις αγορές, παρέχοντας ρευστότητα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider