Τι θα συμβεί αν το Βitcoin πέσει κάτω από τα 10.000 δολάρια

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα συμβεί αν το Βitcoin πέσει κάτω από τα 10.000 δολάρια
Ακόμη και φρένο στη bull market του κρυπτονομίσματος μπορεί να βάλει η πτώση του κάτω από τα 10.000 δολάρια. Τι προβλέπουν οι αναλυτές.

Σε… καταιγίδα έπεσε την εβδομάδα που μας πέρασε το Bitcoin, με το ψηφιακό νόμισμα να χάνει πάνω από 6% την Πέμπτη – ημέρα βίαιου sell-off στη Wall Street – και να υποχωρεί κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 11.000 δολαρίων για πρώτη φορά σε ένα μήνα.

Η βουτιά της Πέμπτης ήταν αρκετή για να περιορίσει στο 50% τα κέρδη του κρυπτονομίσματος από τις αρχές του 2020. Η πτώση όμως συνεχίστηκε και την Παρασκευή, με το Bitcoin να χάνει άνω του 3% και να διαπραγματεύεται πέριξ των 10.400 δολαρίων.

Τι προκάλεσε τη βίαιη πτώση του Bitcoin

«Τι προκάλεσε τη βίαιη πτώση του Bitcoin;» αναρωτιούνται οι αναλυτές και σπεύδουν να βρουν απαντήσεις. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η ελεύθερη πτώση των δεικτών που καταγράφηκε την Πέμπτη στη Wall Street ήταν αρκετή – και ικανή – για να συμπαρασύρει πτωτικά κάθε asset. Εκείνο που πυροδότησε το «βαθύ κόκκινο» της Wall ήταν η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας πως οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 881.000 από 1,006 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 950.000.

Σύμφωνα με τον John Todaro της TradeBlock, εάν υπάρξει συνέχεια στην πτώση των διεθνών αγορών, νέες μεγαλύτερες πιέσεις μπορεί να ασκηθούν και στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. «Κανείς ακόμη δεν μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει αν η συμπεριφορά της Wall την Πέμπτη ήταν μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση ή αν η βουτιά θα συνεχιστεί», εξηγεί ο ίδιος.

Ένας ακόμη λόγος που οδήγησε στην πτώση του Bitcoin την Πέμπτη ήταν η απόφαση μεγάλου αριθμού traders να βγάλουν το ρίσκο «από το τραπέζι» και να προχωρήσουν σε πωλήσεις μέρους των κρυπτονομισμάτων που κατείχαν, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αγορά. Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κρυπτονομίσματα επιβεβαιώνουν πως έγιναν σημαντικές συναλλαγές και μεγάλος αριθμός Bitcoin άλλαξε χέρια τις τελευταίες ώρες.

Τι θα συμβεί αν το Bitcoin πέσει κάτω από τα 10.000 δολάρια

Η βίαιη πτώση της τιμής του κρυπτονομίσματος κάτω από τα 11.000 δολάρια προκαλεί ανησυχία στους καλά γνωρίζοντες την αγορά, με πολλούς εξ αυτών να προειδοποιούν πως πλέον ανοίγει ο δρόμος για υποχώρησή του προς τα 10.000 δολάρια ή και κάτω από το συγκεκριμένο «ψυχολογικό όριο».

«Η bull market του Bitcoin, κατά τη διάρκεια της οποίας η τιμή του κρυπτονομίσματος εκτοξεύθηκε από τα 4.000 δολάρια στα 12.000 δολάρια, μπορεί να ανακοπεί, εάν η τιμή τώρα πέσει κάτω από τα 10.000 δολάρια», προειδοποιεί σε δημοσίευμά του το Forbes, επικαλούμενο σημαντικό αριθμό αναλυτών.

«Η τελευταία ζώνη άμυνας είναι μεταξύ των 10.000 και 10.500 δολαρίων», σχολιάζει ο Joe DiPasquale της BitBull Capital.

«Προσεχώς θα υπάρξει μεγαλύτερη πίεση για πωλήσεις του κρυπτονομίσματος», προβλέπει από την πλευρά του ο Philip Gradwell της Chainalysis.

«Όλοι τώρα θα εστιάσουν τις κινήσεις κοντά και γύρω από τις 10.000 δολάρια», σημειώνει ο Mati Greenspan της Quantum Economics και εκτιμά πως «αν η κατάσταση επιδεινωθεί, τότε το Bitcoin θα χάσει τα 10.000 δολάρια».

Οι πιο αισιόδοξοι

«Τα επίπεδα των 10.000 δολαρίων είναι τα νέα… 1.000 δολάρια», εξηγεί με τη σειρά του ο Charles Hayter της CryptoCompare. Όπως επισημαίνει, δεν αποκλείεται η τρέχουσα συγκυρία να είναι η επανάληψη του πρώτου εξαμήνου του 2017 για το κρυπτονόμισμα.

Για τον Cory Klippsten της Swan Bitcoin, τυχόν βουτιά της τιμής του κρυπτονομίσματος κάτω από τα 10.000 δολάρια θα είναι βραχύβια και σίγουρα αναστρέψιμη, με προοπτική προς τα πάνω.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider