Πιέσεις στη Wall Street παρά την πτώση της ανεργίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις στη Wall Street παρά την πτώση της ανεργίας
Πτώση κατέγραψε η ανεργία τον Ιούλιο στο 10,2%.

Πιέσεις δέχονται οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας να αποτυπώνουν δύο σημαντικά στοιχεία για την μετέπειτα πορεία της τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πτώση της ανεργίας στο 10,2% από το 11,1% με την οικονομία να προσθέτει 1,76 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης. Η ανεργία έπεσε για τρίτο συνεχόμενο μήνα αλλά οι προσλήψεις που έγιναν ήταν λιγότερες από ότι τον προηγούμενο μήνα. Αυτό συνεπάγεται σύμφωνα με διεθνή μέσα πως ο κορονοϊός συνεχίζει την επέλαση του στην Καλιφόρνια το Τέξας και τη Φλόριντα που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας.

Παράλληλα, οι συνολικές απώλειες θέσεων απασχόλησης στους 3 πρώτους μήνες που χτύπησε η πανδημία τις ΗΠΑ έφτασαν τα 22 εκατομμύρια. Όποτε σύμφωνα με αναλυτές η κάλυψη αυτών των θέσεων θα αργήσει πολύ για τις ΗΠΑ.

Δείκτες

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,33% στις 27.299 μονάδες. Απώλειες 0,16% στις 3.344 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ πτώση 0,11% σημειώνει ο Nasdaq στις 11.096 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider