Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές μεταβολές στη Wall Street
Μεικτά πρόσημα στη Wall τη Δευτέρα.

Οριακές μεταβολές κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές μπαίνουν στον «κύκλο» των εταιρικών αποτελεσμάτων που θα φανερώσουν το χτύπημα στην αμερικανική οικονομία.

Τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο ξεκινούν αυτή την εβδομάδα. Στις ΗΠΑ, οι μεγάλες τράπεζες όπως η Citigroup, η JPMorgan και η Wells Fargo αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους πρώτες. Αναλυτές εκφράζουν την εκτίμηση πως οι εταιρείες στον S&P 500 θα ανακοινώσουν μια συνολική μείωση των εσόδων από έτος σε έτος 12% και μια πτώση 44% στα κέρδη.

Παράλληλα οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι τα εμβόλια BNT162b1 και BNT162b2 έλαβαν τον χαρακτηρισμό «fast track». Ο χαρακτηρισμός «fast track» από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ χορηγείται για να επιταχύνει την εξέταση νέων φαρμάκων και εμβολίων που δείχνουν δυνατότητα αντιμετώπισης ιατρικών αναγκών.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά 0,04% στις 26.058 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,94% στις 3.155 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε κατά 2,13% για να κλείσει στις 10.390 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider