Με τους περιορισμούς να αίρονται παγκοσμίως, οι επενδυτές της Wall Street έλαβαν την απαραίτητη ώθηση την Τρίτη, για να «ανασάνουν».

Τα δεδομένα από το OpenTable δείχνουν ότι οι Αμερικανοί επιστρέφουν σιγά σιγά στα εστιατόρια και στα καταστήματα σε ορισμένες περιοχές της των ΗΠΑ όπως ανέφερε η Wall Street Journal, ενώ οι αριθμοί δείχνουν και αύξηση της δραστηριότητας των φορτηγών οχημάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Θετικά υποδέχθηκαν οι επενδυτές και την ανακοίνωση της εταιρείας βιοτεχνολογίας Novavax ότι ξεκινά την πρώτη φάση κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ανθρώπους. Στην πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής θα συμμετέχουν 130 υγιείς ενήλικες, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τον Ιούλιο.

Στα μάκρο θέματα, «βουτιά» στο -16,74% κατέγραψε ο δείκτης Chicago Fed στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, λόγω του lockdown από το -4,97% του Μαρτίου.

Ωστόσο οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας παραμένουν τεταμένες. Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως να επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος της Κίνας εάν το Πεκίνο προχωρήσει το σχέδιο επιβολής νέου νόμου περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ. Ενώ από τη μεριά του ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι προειδοποίησε ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις στις ΗΠΑ προσπαθούν να σύρουν τις δύο χώρες σε έναν «νέο Ψυχρό Πόλεμο».

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,17% στις 24.995 μονάδες, κατά 1,23% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 2.991 μονάδες, ενώ κέρδη 0,17% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.340 μονάδες.