Άνοδος 3,3% για τον Dow Jones σε επίπεδα εβδομάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος 3,3% για τον Dow Jones σε επίπεδα εβδομάδας
Σε επίπεδα εβδομάδας ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 3,3% ο S&P 500 3,2% και ο Nasdaq 3,4%.

Με οριακές μεταβολές έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή με τους επενδυτές να απομακρύνοντας από τις αγορές καθώς τόσο ο κορονοϊός όσο και το Χονγκ Κογνκ έχουν οδηγήσει στο «κόκκινο» τις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας. Οι απώλειες ελαχιστοποιήθηκαν καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στη δήλωση του Αμερικανού λοιμωξιολόγου Άντονι Φάουτσι ότι τα στοιχεία για το εμβόλιο της Moderna είναι «ενθαρρυντικά».

Σε επίπεδα εβδομάδας ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 3,3% ο S&P 500 3,2% και ο Nasdaq 3,4%.

Ωστόσο η σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ - Κίνα δείχνει να κορυφώνεται. Η Κίνα προειδοποίησε με αντίμετρα εάν το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθετήσει κυρώσεις σε βάρος του Πεκίνου για την υποτιθέμενη ευθύνη του στην επιδημία Covid-19.

«Αντιτασσόμαστε σφόδρα σε αυτά τα νομοσχέδια και θα δώσουμε μια αποφασιστική απάντηση (λαμβάνοντας) αντίμετρα», εάν αυτά εγκριθούν, προειδοποίησε ενώπιον δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Τύπου της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης (το κινεζικό κοινοβούλιο) Ζανγκ Γεσούι.

Στην Ουάσινγκτον, Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές παρουσίασαν στα μέσα Μαΐου νομοσχέδιο που θα δίνει την εξουσία στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα, εάν το Πεκίνο δεν δώσει πλήρεις εξηγήσεις για την πανδημία Covid-19. Η ασθένεια εμφανίστηκε στην Ουχάν, στα τέλη του 2019 και η επιδημία έκτοτε εξαπλώθηκε σε κάθε γωνιά της υφηλίου, προσβάλλοντας περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους και προκαλώντας τον θάνατο σε σχεδόν 330.000.

Η διοίκηση Τραμπ κατηγορεί τις κινεζικές αρχές ότι καθυστέρησαν να προειδοποιήσουν τον κόσμο για την επιδημία και απέκρυψαν το εύρος της.

Παράλληλα το Πεκίνο κατέθεσε νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση κινεζικών μυστικών υπηρεσιών στο Χονγκ Κονγκ, εγείροντας φόβους για περαιτέρω υπονόμευση της ανεξαρτησίας της περιοχής.

Δεν βλέπει ανάκαμψη τύπου «V»

Σε μια δυσοίωνη εκτίμηση για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ προχώρησε την Παρασκευή ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν.

Ο ίδιος υποστήριξε στο CNBC πως δεν αναμένει μια ανάκαμψη τύπου «V» για την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως η ανάκαμψη από την πανδημίας θα αργήσει για πολύ ακόμα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο εμβόλιο που θα ανακαλυφθεί για ιό τονίζοντας πως είναι υπέρ της δωρεάν χορήγησης του εμβολίου σε όλους τους Αμερικανούς.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones κατέγραψε οριακή πτώση 0,04% στις 24.465 μονάδες, κατά 0,24% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 2.955 μονάδες, ενώ κέρδη 0,43% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.324 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider