Μικρές απώλειες στη Wall υπό το βάρος της σύγκρουσης ΗΠΑ - Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες στη Wall υπό το βάρος της σύγκρουσης ΗΠΑ - Κίνας
Η κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ - Κίνας φοβίζει τους επενδυτές.

Οριακές απώλειες καταγράφονται στη Wall Street την Παρασκευή καθώς τόσο ο κορονοϊός όσο και το Χονγκ Κογνκ έχουν οδηγήσει στο «κόκκινο» τις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας.

Συγκεκριμένα, με αντίμετρα προειδοποίησε η Κίνα, εάν το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθετήσει κυρώσεις σε βάρος του Πεκίνου για την υποτιθέμενη ευθύνη του στην επιδημία Covid-19.

«Αντιτασσόμαστε σφόδρα σε αυτά τα νομοσχέδια και θα δώσουμε μια αποφασιστική απάντηση (λαμβάνοντας) αντίμετρα», εάν αυτά εγκριθούν, προειδοποίησε ενώπιον δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Τύπου της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης (το κινεζικό κοινοβούλιο) Ζανγκ Γεσούι.

Στην Ουάσινγκτον, Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές παρουσίασαν στα μέσα Μαΐου νομοσχέδιο που θα δίνει την εξουσία στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα, εάν το Πεκίνο δεν δώσει πλήρεις εξηγήσεις για την πανδημία Covid-19. Η ασθένεια εμφανίστηκε στην Ουχάν, στα τέλη του 2019 και η επιδημία έκτοτε εξαπλώθηκε σε κάθε γωνιά της υφηλίου, προσβάλλοντας περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους και προκαλώντας τον θάνατο σε σχεδόν 330.000.

Η διοίκηση Τραμπ κατηγορεί τις κινεζικές αρχές ότι καθυστέρησαν να προειδοποιήσουν τον κόσμο για την επιδημία και απέκρυψαν το εύρος της.

Παράλληλα το Πεκίνο κατέθεσε νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση κινεζικών μυστικών υπηρεσιών στο Χονγκ Κονγκ, εγείροντας φόβους για περαιτέρω υπονόμευση της ανεξαρτησίας της περιοχής.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones διολισθαίνει 0,42% στις 24.371 μονάδες, κατά 0,32% κατέγραψε πτώση ο S&P 500 στις 2.939 μονάδες, ενώ απώλειες 0,19% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.267 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider