Ανοδικό ξέσπασμα στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό ξέσπασμα στη Wall Street
«Ράλι» 3,85% για τον Dow Jones τη Δευτέρα. Στο 3,15% ο S&P 500.

Οι αγοραστές πήραν τη σκυτάλη τη Δευτερα στη Wall Street λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά νέα που έρχονται από τη δοκιμή εμβολίου της Moderna. «Ράλι» άνω των 900 μονάδων για τον Dow Jones με την Boeing να ηγείται στο +12,86%.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία οι ενδείξεις από τη δοκιμή εμβολίου για τον Covid-19 είναι θετικές καθώς οι 45 συμμετέχοντες στη δοκιμή παρήγαγαν αντισώματα. Σε κάθε συμμετέχοντα δόθηκε δόση 25 μικρογραμμαρίων (mcg), 100 mcg ή 250 mcg και στους δύο εμβολιασμούς, με 15 άτομα σε κάθε ομάδα δόσεων. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν δύο δόσεις του δυνητικού εμβολίου, μέσω ενδομυϊκής ένεσης στο χέρι, σε απόσταση περίπου 28 ημερών.

Την 43η μέρα ή δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, τα επίπεδα αντισωμάτων στην περίπτωση των 25 mcg ήταν σε επίπεδα που παρατηρούνται γενικά σε δείγματα αίματος από ανθρώπους που ανέκαμψαν από την ασθένεια, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Παράλληλα ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης Τζερόμ Πάουελ δήλωσε την Κυριακή σε εκπομπή του CBS πως η ύφεση στην αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να ξεπεράσει το 30% το β’ τρίμηνο, όμως θα αποφευχθεί μακροπρόθεσμα μια πτώση όπως αυτή της Μεγάλης Ύφεσης. Αναλυτής της Morgan Stanley επεσήμανε πως οι δείκτες ακολουθούν το rebound όπως την περίοδο της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης, τότε που ξεκίνησε η ξέφρενη πορεία της bull market.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones ενισχύθηκε 3,85% στις 24.443 μονάδες, κατά 3,15% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 2.953 μονάδες, ενώ κέρδη 2,44% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.234 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider