Ράλι 150% για το Bitcoin σε δύο μήνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 150% για το Bitcoin σε δύο μήνες
Προσωρινό άλμα πάνω από τα 10.000 δολάρια έκανε το Bitcoin το πρωί της Παρασκευής, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Κλίμα ευφορίας επικρατεί την Παρασκευή στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, μετά το πρόσκαιρο άλμα της τιμής του Bitcoin πάνω από τα 10.000 δολάρια, καθώς οι παράγοντες της αγοράς επιβεβαιώνουν αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το CNBC, το πρωί της Παρασκευής το Bitcoin σκαρφάλωσε πάνω από τα 10.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Αυτή την ώρα το κρυπτονόμισμα έχει περιορίσει ελαφρώς τα κέρδη του, επιστρέφοντας στα επίπεδα των 9.900 δολαρίων, ωστόσο το πρωινό του ράλι ήταν αρκετό για να επαναφέρει το κλίμα αισιοδοξίας στην αγορά.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση στην αγορά κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 13 δισ. δολάρια σε σχέση με την Πέμπτη, ενώ πλέον έχει αγγίξει τα 268 δισ. δολάρια.

Το Bitcoin επιδόθηκε σε βίαιο sell-off στα μέσα Μαρτίου, όταν το ξέσπασμα της πανδημίας επέφερε κραχ στις αγορές διεθνώς. Τότε το Bitcoin κατρακύλησε έως τα επίπεδα των 3.867 δολαρίων, ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα, η τιμή του έχει καταγράψει ράλι πάνω από 150%.

Τι λένε οι αναλυτές

«Το κλίμα για τις αγορές είναι bullish, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς κρυπτονομισμάτων», εξηγεί στο CNBC ο Vijay Ayyar της Luno.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει νέους ‘παίκτες’ να μπαίνουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς οι προοπτικές ανόδου των τιμών ενισχύονται», σχολιάζει ο Matthew Dibb, συνιδρυτής της Stack.

Πιθανή νέα διόρθωση

Ωστόσο, όπως προειδοποιεί ο Ayyar, το ενδεχόμενο διόρθωσης δεν μπορεί να αποκλειστεί για την αγορά των κρυπτονομισμάτων. «Το Bitcoin αυξήθηκε από τα 3.000 δολάρια στα 10.000 δολάρια σε τρεις μήνες. Σίγουρα θα υπάρξει διόρθωση», προβλέπει.

Μάλιστα, όπως συμπληρώνει, το Bitcoin μπορεί να υποχωρήσει έως τα 8.000 δολάρια – και μετά να αυξηθεί μέχρι τα επίπεδα των 15.000 δολαρίων – ή μπορεί ακόμη και να κατρακυλήσει πίσω στα χαμηλά των 3.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.