Μπάφετ προς επενδυτές: Δεν είναι κακό όταν πέφτουν οι αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ προς επενδυτές: Δεν είναι κακό όταν πέφτουν οι αγορές
«Μην αγοράζετε ή πουλάτε μετοχές, διαβάζοντας την καθημερινή σας εφημερίδα», συστήνει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής.

Για την εξάπλωση του κοροναϊού διεθνώς και τον οικονομικό του αντίκτυπο στις αγορές, για τις αγαπημένες του μετοχές και τη στρατηγική που ακολουθεί και για… πολλά άλλα, μίλησε ο 89χρονος μεγαλοεπενδυτής και ιδρυτής της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ, σε μια χειμαρρώδη συνέντευξή του στο CNBC.

«Η εξάπλωση του κοροναϊού επηρεάζει σίγουρα τις ανθρώπινες ζωές, αλλά δεν χρειάζεται να επηρεάζει και τις κινήσεις των επενδυτών. Τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια θα πρέπει να μένουν ανεπηρέαστα, όσο τρομακτική κι αν μοιάζει η κατάσταση. Μια πανδημία τρομάζει τον άνθρωπο, αλλά δεν θα πρέπει να επηρεάζει τις μετοχές», τονίζει χαρακτηριστικά ο «γκουρού» των αγορών τη Δευτέρα, η οποία αποδείχθηκε «μαύρη» για τις διεθνείς αγορές, εν μέσω μαζικού sell – off λόγω του κοροναϊού.

«Μην αγοράζετε ή πουλάτε μετοχές, διαβάζοντας την καθημερινή σας εφημερίδα»

«Καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα για τις αγορές λόγω του ιού, οι επενδυτές θα πρέπει να προσέχουν. Δεν θα πρέπει να λαμβάνουν επενδυτικές κινήσεις βάσει των πρωτοσέλιδων και των καθημερινών δημοσιευμάτων. Μην αγοράζετε ή πουλάτε μετοχές, διαβάζοντας την καθημερινή σας εφημερίδα», συστήνει ο Μπάφετ.

Σε ό,τι αφορά τη βουτιά των διεθνών χρηματιστηρίων τη Δευτέρα, ο Μπάφετ παραδέχεται πως «είναι καλό για εμάς όταν πέφτουν οι μετοχές. Είμαστε καθαροί αγοραστές των μετοχών».

Μάλιστα, ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη αποκάλυψε ότι μίλησε με τον «επιστημονικό του σύμβουλο», όπως αποκαλεί τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. «Μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να συγκρατήσουμε τη μετάδοση και κατ’ επέκταση τον αντίκτυπο του κοροναϊού», εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider