Στάση αναμονής στη Wall - Στο επίκεντρο εμπόριο και αποτελέσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάση αναμονής στη Wall - Στο επίκεντρο εμπόριο και αποτελέσματα
Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στην επικείμενη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας κινούνται οι επενδυτές.

Με οριακές μεταβολές έκλεισε τη συνεδρίαση η Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν σωρεία εταιρικών αποτελεσμάτων μετά τη JP Morgan και Citigroup. Ο Dow έκλεισε με κέρδη την Τρίτη λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από την άνοδο της JP Morgan.

JP Morgan

Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα JP Morgan την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, για το τέταρτο τρίμηνο η JP ανακοίνωσε καθαρά κέρδη που διαμορφώθηκαν στα 8,52 δισ. δολάρια ή 2,57 ανά μετοχή από 7,07 δισ. δολάρια ή 1,98 δολάρια ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Παράλληλα τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 28,3 δισ. δολάρια από τα 26,1 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 27,7 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από καταναλωτική τράπεζα αυξήθηκαν κατά 2,5% στα 14,04 δισ. δολάρια με του αναλυτές να συγκλίνουν σε αυτό τον αριθμό κάνοντας λόγο για 14,10 δισ. δολάρια.

Τέλος, καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν και τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική που αυξήθηκαν κατά 31% στα 9,47 δισ. δολάρια από 8,15 δισ. δολάρια.

Citigroup

Διέψευσε θετικά τις προσδοκίες των αναλυτών, η αμερικανική τράπεζα Citigroup την Τρίτη με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο.

H Citi ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το δ' τρίμηνο που διαμορφώθηκαν στα 4,98 δισ. δολάρια ή 2,15 δολάρια ανά μετοχή από 4,31 δισ. δολάρια ή 1,64 δολάρια ανά μετοχή για το δ' τρίμηνο του 2018.

Παράλληλα, τα έσοδα της τράπεζας ανήλθαν κατά 7% στα 18,38 δισ. δολάρια ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν 17,9 δισ. δολάρια. Στον κλάδο της καταναλωτικής τραπεζικής τα έσοδα αυξήθηκαν 5% στα 8,46 δισ. δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Μάικλ Κόρμπατ ανέφερε πως «με αυξημένα έσοδα και πειθαρχημένη διαχείριση δαπανών, έχουμε θετική λειτουργική μόχλευση, παρά το ότι συνεχίζουμε να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στο franchise».

Δείκτες

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά 0,09%, στις 28.934 μονάδες. Πτώση 0,28% στις 3.279,56 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ κατά 0,24% στις 9.251 μονάδες, σημείωσε πτώση ο Nasdaq.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider