Οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη πίεσαν τη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη πίεσαν τη Wall Street
Ξεπέρασε σε απώλειες τις 250 μονάδες ο Dow Jones την Παρασκευή, με τους επενδυτές να διατηρούν επιφυλάξεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Η εξασθένιση της κινεζικής οικονομίας επανέφερε τα σενάρια για την πυροδότηση μιας ύφεσης, με τους επενδυτές να διατηρούν σε ένα βαθμό το αγοραστικό τους ενδιαφέρον λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 6% που είναι και ο χαμηλότερος εδώ και 30 χρόνια.

Παράλληλα, οι περισσότερες αμερικανικές εταιρείες που ανήκουν στο δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα με τις JP Morgan και Morgan Stanley να κλέβουν την παράσταση. Αναλυτές κάνουν λόγο πως τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που έχουν ανακοινώσει οι μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

Οι επενδυτές αναμένουν και την κρίσιμη συνεδρίαση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο καλείται να αποφασίσει για τη συμφωνία ώστε να την οριστικοποιήσει.

Απώλειες που ξεπέρασαν το 6% σημείωσε η μετοχή της Boeing συμπαρασύρωντας και τον Dow σε αρκετά μεγάλο αρνητικό έδαφος. Ο Dow Jones έχασε την Παρασκευή 255 μονάδες.

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν την Παρασκευή με τον Dow Jones να διολισθαίνει κατά 0,95% στις 26.720,14 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,29% στις 2.989,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,83% για να κλείσει στις 8.089,85 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider