Έκλεψε τις εντυπώσεις η JP Morgan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκλεψε τις εντυπώσεις η JP Morgan
Η JP Morgan κατάφερε να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες μεγάλες επενδυτικές αμερικανικές τράπεζες ανακοινώνοντας έσοδα-ρεκόρ ύψους 30,1 δισ. δολαρίων. Κίνδυνο βλέπουν οι οικονομικές αρχές των ΗΠΑ από την ραγδαία ανάπτυξη της φιλοσοφίας «buy-now, pay- later».

Την παράσταση έκλεψε ο αμερικανικός τραπεζικός «γίγαντας» JP Morgan ανακοινώνοντας έσοδα – ρεκόρ και αυξημένα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του 2019 στην έναρξη της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η JP Morgan κατάφερε να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες μεγάλες επενδυτικές αμερικανικές τράπεζες ανακοινώνοντας έσοδα-ρεκόρ ύψους 30,1 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 8% από τα από τα 27,26 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο για το 2018.

Τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο του 2019 αυξήθηκαν κατά 8% στα 9,08 δισ. δολάρια ή 2,68 δολάρια ανά μετοχή, από 8,38 δισ. δολάρια ή 2,34 δολάρια ανά μετοχή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αναλυτής της Wells Fargo Mike Mayo «η JPMorgan είναι η καλύτερη ανάμεσα στις παγκόσμιες τράπεζες και το απέδειξε και στο τρίτο τρίμηνο».

Παράλληλα η JP Morgan σχεδιάζει να διασώσει την WeWork με ένα πλάνο χρηματοδότησης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπαίνοντας επικεφαλής σε σχήμα διάσωσης. Να υπενθυμίσουμε πως η WeWork ανέβαλε την δημόσια προσφορά της στη Wall Street αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα ρευστότητας.

JP Morgan

Αναλυτικότερα:

  • Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 14,4 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 2%, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη και την ανάμιξη των ισολογισμών της, αντισταθμίζοντας τον αντίκτυπο των επιτοκίων.
  • Τα έσοδα της τραπεζικής μονάδας που δραστηριοποιείται στα καταναλωτικά προϊόντα αυξήθηκαν 7% στα 14,26 δισ. δολάρια παραμένοντας ανθεκτική στην παγκόσμια επιβράδυνση.
  • Τα κέρδη της εταιρικής και επενδυτικής μονάδας της JP Morgan αυξήθηκαν κατά 7% στα 2,81 δισ. δολάρια.
  • Τα δάνεια από πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν κατά 8%, ενώ και ο όγκος πωλήσεων πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 10%.
  • Οι μέσες καταθέσεις πελατών αυξήθηκαν κατά 3% στα 173 δισ. δολάρια.
  • Τα συνολικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 5% στα 16,42 δισ. δολάρια.
  • Τέλος στο εμπορικό κομμάτι της JP η τράπεζα σημείωσε κέρδη 937 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 14%, ενώ τα κέρδη από δραστηριότητες Asset Management Operations (διαχείριση περιουσιακών στοιχείων) έφτασαν στα 668 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 8%.

JP Morgan

Τα υγιή αποτελέσματα που ανακοίνωσε η JP Morgan έλαβαν ώθηση από τις πράξεις λιανικής που αφορούσαν κυρίως τις εκδόσεις πιστωτικών καρτών. Oι Αμερικανοί καταναλωτές αγοράζουν περισσότερο από ποτέ με πλαστικό χρήμα, με το χρέος σε πιστωτικές κάρτες να ανέρχεται στα 830 δισ. δολάρια σύμφωνα με την Experian. Παρ' ολά αυτά οι οικονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν δηλώσει πως υπάρχει κίνδυνος από την ραγδαία ανάπτυξη της φιλοσοφίας «buy-now, pay- later».

Τα ισχυρά αποτελέσματα της JP σχολίασε και ο ισχυρός CEO της Τζέιμς Ντίμον δηλώνοντας ότι «τα αποτελέσματα κατέδειξαν ευρεία ισχύ και ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου μας, παρά το πιο απαιτητικό περιβάλλον επιτοκίων». Παρ'ολα αυτά, επίστησε την προσοχή για το μέλλον, προειδοποιώντας ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ «επιβραδύνθηκε ελαφρά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider