Οριακά ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά τη συμφωνία για το Brexit αλλά να αναμένουν τις οριστικές υπογραφές. 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο είναι η κρίσιμη μέρα που το Βρετανικό Κοινοβούλιο καλείται να αποφασίσει για τη συμφωνία ώστε να την οριστικοποιήσει.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, η ΕΕ και η Βρετανία κατέληξαν σε συμφωνία την «τελευταία στιγμή», κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δηλώνοντας: 

«Όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει συμφωνία – έχουμε μια συμφωνία! Είναι μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο και μαρτυρά τη δέσμευσή μας να βρίσκουμε λύσεις. Συνιστώ (η σύνοδος της ΕΕ) να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία».

Παράλληλα, η αμερικανική οικονομία δείχνει να κατεβάζει ακόμα περισσότερο ταχύτητα με την ευρύτερη βιομηχανική παραγωγή να υποχωρεί κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, την Πέμπτη ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,68% στις 27.098,68 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,59% στις 3.007,27 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,70% στις 8.181,09 μονάδες.