Οι επενδυτές ρίχνουν «ζεστό» χρήμα στις αγορές με τον ταχύτερο ρυθμό της δεκαετίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι επενδυτές ρίχνουν «ζεστό» χρήμα στις αγορές με τον ταχύτερο ρυθμό της δεκαετίας
Η επενδυτική κοινότητα ρίχνει μαζικά «ζεστό χρήμα» στις αγορές, με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008, όταν η κατάρρευση της Lehman Brothers οδήγησε στο ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 11 ετών επιστρέφουν στην «ασφάλεια» των διεθνών αγορών χρήματος οι επενδυτές.

Ειδικότερα, η επενδυτική κοινότητα ρίχνει μαζικά «ζεστό χρήμα» στις αγορές, με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008, όταν η κατάρρευση της Lehman Brothers οδήγησε στο ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία που επεξεργάστηκαν FactSet και Bank of America Merrill Lynch, ποσό ύψους 322 δισ. δολαρίων έπεσε στις αγορές χρήματος, το τελευταίο εξάμηνο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το δεύτερο εξάμηνο του 2008.

Τα συνολικά assets στις αγορές χρήματος αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 3,5 τρισ. δολάρια.

«Τα αρνητικά πρωτοσέλιδα είναι πολλά. Ξεκινούν από το μέτωπο της πολιτικής αλλά μπορούν να φτάσουν μέχρι τον εμπορικό πόλεμο και τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας ύφεσης», σχολιάζει μεγάλη μερίδα αναλυτών και προβλέπει «εάν τα θετικά νέα κατορθώνουν να είναι ξεπερνούν τις αρνητικές ειδήσεις, η εισροή κεφαλαίων στις αγορές θα συνεχιστεί. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα».

Όσο για το ποια είναι η ορθή επενδυτική στρατηγική τη δεδομένη χρονική στιγμή, μερίδα αναλυτών συστήνει μετριοπαθείς κινήσεις, με συγκεκριμένο ορίζοντα και σαφείς στόχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider