Wall Street: Άνοδος άνω του 1% για τους δείκτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Άνοδος άνω του 1% για τους δείκτες
Οι θετικές εξελίξεις από το πεδίο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας δίνουν ώθηση στη Wall.

Άνοδο που ξεπερνά το 1% καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή λαμβάνοντας ώθηση από την θετική εξέλιξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε στις 14:45 (21:45 ώρα Ελλάδας), καθώς οι κυβερνήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου προσπαθούν να κλείσουν συμφωνία για να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά τους.

Ο Ρεπουμπλικάνος προανήγγειλε νωρίτερα πως θα συναντιόταν με τον Λίου, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας που διεξάγει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνησή του στην Ουάσινγκτον, αλλά δεν είχε γίνει σαφές πότε ακριβώς.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ διαβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο τρέχων γύρος των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών πήγε απρόσμενα καλά, «καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Ειδικότερα, την Παρασκευή ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,47% στις 26.883,40 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,52% στις 2.982,48 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,68% στις 8.084,21 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider