Εξανεμίστηκαν τα κέρδη του έτους στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξανεμίστηκαν τα κέρδη του έτους στη Wall Street
Άλλη μία ημέρα μεγάλων απωλειών την Τρίτη στη Wall Street, με το ξεπούλημα να συνεχίζεται στον κλάδο της τεχνολογίας.

Άλλη μία ημέρα μεγάλων απωλειών την Τρίτη στη Wall Street, με το ξεπούλημα να συνεχίζεται στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο Dow Jones είχε απώλειες της τάξεως των 551 μονάδων ή 2,21% στις 24.465,64 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 48 μονάδες ή 1,82% στις 2.641,89 μονάδες και ο Nasdaq 119 μονάδες ή 1,70% στις 6.908,82 μονάδες.

Με την υποχώρηση αυτή, και οι τρεις δείκτες «διαγράφουν» όλα τα κέρδη που συσσώρευσαν εντός του έτους (στο γράφημα ο DJ).

Dow Jones

Την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει κλειστό για την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών και την Παρασκευή θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο.

Τη Δευτέρα ο Nasdaq υποχώρησε 3% στις 7.028 μονάδες, ο Dow Jones 1,6% στις 25.017 μονάδες και ο S&P 500 1,7% στις 2.690 μονάδες.

Για τον Dow και τον S&P πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα της εβδομάδας των Ευχαριστιών από το 2011 και για τον Nasdaq από το 2000.

Οι αμερικανοί επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και τη σταθερή αύξηση των επιτοκίων που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο έτος.

Οι φόβοι αυτοί έχουν συσσωρευτεί προκαλώντας κλυδωνισμούς στην αγορά.

Ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας έχει τα περισσότερα να χάσει από αυτή την αλλαγή στο συναίσθημα.

Η μετοχή της Apple συνεχίζει την πτωτική της πορεία με απώλειες 3% σήμερα. Ο τίτλος έχει βρεθεί σε χαμηλό 4,5 μηνών και βρίσκεται πλέον σε περιοχή bear market.

Οι απογοητευτικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Target Corp. (-7,6%) και της Lowe’s (-3%) επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider