Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι επενδυτές για την επόμενη μέρα του ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι επενδυτές για την επόμενη μέρα του ευρώ
Παραμένει το πέπλο αβεβαιότητας που καλύπτει τις εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Εξαιρετικά ανήσυχοι για την επόμενη μέρα του ευρωπαϊκού νομίσματος εμφανίζονται οι επενδυτές, υπό το βάρος των πρωτοφανών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού σε οικονομία και αγορές.

«Οι επενδυτές είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για το μέλλον του ευρώ», γράφει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, εκφράζοντας έντονους προβληματισμούς σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς παραμένει το πέπλο αβεβαιότητας που καλύπτει τις εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της πανδημίας.

Δεν περιορίζουν τις ανησυχίες οι συνεδριάσεις EKT και Fed

Μάλιστα, οι επενδυτές δεν δείχνουν να περιμένουν πολλά από τις κρίσιμες συνεδριάσεις της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι αυξάνονται οι πιέσεις ώστε να λάβουν περισσότερα και ισχυρότερα μέτρα στήριξης, ώστε να θωρακίσουν τις οικονομίες τους.

Όπως εξηγεί στο Bloomberg μερίδα traders, την προηγούμενη εβδομάδα το hedging στο ευρώ είχε σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο ετών. Ωστόσο το κλίμα άλλαξε και πλέον η τάση είναι πτωτική.

Σε ό,τι αφορά την κρίσιμη συνεδρίαση των αξιωματούχων της Fed, στις 28 και 29 Απριλίου, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση του πρακτορείου δεν ποντάρουν σε νέα μέτρα. Αυτό ωστόσο που τους απασχολεί θα είναι ο τόνος με τον οποίο θα μιλήσει ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουλ, προκειμένου να κατανοήσουν – ει δυνατόν – τα επόμενα βήματα της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Οι ίδιοι αναλυτές δεν αναμένουν νέα μέτρα ούτε από τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, την ερχόμενη Πέμπτη.

Πολλοί οι κίνδυνοι για το ευρώ

Οι επενδυτές εκφράζουν, ωστόσο, φόβους ότι οι κίνδυνοι για το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι πολλοί, υπό το βάρος των επιπτώσεων της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, στην αγορά συναλλάγματος αποφεύγονται οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις, ενώ οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις μακροπρόθεσμες κινήσεις, σε άμεση συνάρτηση με την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν για μεγάλη αστάθεια στο ευρώ προσεχώς, δεδομένης και της δομής του ευρωπαϊκού συστήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider