«Βουτιά» κάτω από το κρίσιμο ψυχολογικό όριο των 1,10 δολαρίων πραγματοποίησε το ευρώ, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2017.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, την Παρασκευή το ευρώ έχασε 0,9% έναντι του δολαρίου, φτάνοντας στα χαμηλά του 1,0963, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο και πλέον ετών.

Καθώς τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές για τον εορτασμό του Labor Day, οι traders δίστασαν να ανοίξουν μεγάλες θέσεις, υπό το βάρος μάλιστα των νέων δασμών 15% που θα θέσουν σε ισχύ από αύριο 1η Σεπτεμβρίου οι ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα.

«Η κατεύθυνση του παγκόσμιου εμπορίου οδεύει προς τα νότια, εξέλιξη η οποία είναι αρνητική για το ευρώ», σχολιάζει ο Chris Turner, στρατηγικός αναλυτής της ING Groep NV.

Οι 'ισχυρές πιέσεις στο ενιαίο νόμισμα ξεκίνησαν την Παρασκευή, μετά τις νέες δηλώσεις - παράπονα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, πως «το δολάριο είναι πολύ ισχυρό, το ευρώ πολύ αδύναμο και κατά συνέπεια οι αμερικανικές εξαγωγές καθίστανται λιγότερο ανταγωνιστικές».