Με χαμηλά δύο ετών «μπαίνει» στον Σεπτέμβριο το ευρώ – Έχασε τα 1,10 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με χαμηλά δύο ετών «μπαίνει» στον Σεπτέμβριο το ευρώ – Έχασε τα 1,10 δολάρια
Βαρίδι για το ενιαίο νόμισμα τα νέα «παράπονα» του Ντόναλντ Τραμπ για το «ισχυρό δολάριο και το αδύναμο ευρώ».

«Βουτιά» κάτω από το κρίσιμο ψυχολογικό όριο των 1,10 δολαρίων πραγματοποίησε το ευρώ, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2017.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, την Παρασκευή το ευρώ έχασε 0,9% έναντι του δολαρίου, φτάνοντας στα χαμηλά του 1,0963, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο και πλέον ετών.

Καθώς τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές για τον εορτασμό του Labor Day, οι traders δίστασαν να ανοίξουν μεγάλες θέσεις, υπό το βάρος μάλιστα των νέων δασμών 15% που θα θέσουν σε ισχύ από αύριο 1η Σεπτεμβρίου οι ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα.

«Η κατεύθυνση του παγκόσμιου εμπορίου οδεύει προς τα νότια, εξέλιξη η οποία είναι αρνητική για το ευρώ», σχολιάζει ο Chris Turner, στρατηγικός αναλυτής της ING Groep NV.

Οι 'ισχυρές πιέσεις στο ενιαίο νόμισμα ξεκίνησαν την Παρασκευή, μετά τις νέες δηλώσεις - παράπονα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, πως «το δολάριο είναι πολύ ισχυρό, το ευρώ πολύ αδύναμο και κατά συνέπεια οι αμερικανικές εξαγωγές καθίστανται λιγότερο ανταγωνιστικές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider