Σε χαμηλά τριών ετών «βουτά» η στερλίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά τριών ετών «βουτά» η στερλίνα
Τον Ιούνιο του 2016, όταν διεξήχθη το δημοψήφισμα για το Brexit, η στερλίνα διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 1,50 δολαρίων.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα για το βρετανικό νόμισμα, που χάνει συνεχώς αντιστάσεις, όσο ενισχύονται οι φόβοι για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Η στερλίνα έχει επιδοθεί στη μεγαλύτερη βουτιά της τελευταίας τριετίας. Υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2016», γράφει το Bloomberg την Τρίτη, λίγες μέρες μετά τη δήλωση του νέου Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, πως «όποιος στοιχηματίζει κατά της Βρετανίας, δεν κερδίζει».

Η στερλίνα υποχωρεί στα 1,2124 δολάρια την Τρίτη, δίδοντας συνέχεια στην πτώση που ξεκίνησε τη Δευτέρα (το βρετανικό νόμισμα ξεκίνησε την εβδομάδα στα επίπεδα των 1,2217 δολαρίων).

Να σημειωθεί πως τον Ιούνιο του 2016, όταν διεξήχθη το δημοψήφισμα για το Brexit, η στερλίνα διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 1,50 δολαρίων.

Έναντι του ευρώ η στερλίνα υποχωρεί την Τρίτη στο 1,0924.

«Ο Μπόρις Τζόνσον υιοθετεί μια πολύ σκληρή γραμμή για το Brexit, γεγονός το οποίο πληγώνει την στερλίνα», προειδοποιεί ο Kit Juckes της Societe Generale.

«Παραμείνετε ήσυχοι, αλλά μην αισιοδοξείτε για τη στερλίνα», συστήνει ο Emmanuel Ng, αναλυτής της OCBC.

«Η στερλίνα θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις. Η πολιτική αβεβαιότητα έχει χτυπήσει κόκκινο», σχολιάζει, από την πλευρά του, ο Henry Occleston, αναλυτής της Lloyds Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider