Πού θα κάτσει η μπίλια για το Bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού θα κάτσει η μπίλια για το Bitcoin
Η όρεξη των επενδυτών για την αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει ήδη ανοίξει για τα καλά… Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν.

Σε «νούμερο 1» στοίχημα έχει αναδειχθεί τα τελευταία 24ωρα η «επόμενη μέρα» για το Bitcoin, μετά τις έντονες διακυμάνσεις που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Μετά τις κινήσεις που θύμισαν τουλάχιστον… ασανσέρ, η όρεξη των επενδυτών και των αναλυτών για την αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει ήδη ανοίξει για τα καλά… Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν.

Την περασμένη Πέμπτη ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων επιδόθηκε σε βουτιά 12%, χάνοντας 3.000 δολάρια (!) μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Αυτό έγινε λίγο μετά την αναρρίχησή του σε υψηλά 18 μηνών και στα επίπεδα των 14.000 δολαρίων!

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η τιμή του Bitcoin έχει καταγράψει «άλμα» άνω του 440% σε διάστημα δύο ετών, ενώ από τις αρχές του 2019 μετρά κέρδη 270%. Να σημειωθεί εδώ ότι τα κέρδη του δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, τους τελευταίους 24 μήνες είναι μόλις 20%.

Η άνοδος της τιμής του «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων είναι δεδομένη, αρκεί να κρατηθεί πάνω από ένα συγκεκριμένο σημείο στήριξης, σχολιάζει ο Jim Iuorio, γενικός διευθυντής της TJM Institutional Services. «Παρά τη μεγάλη μεταβλητότητα που παρουσιάζει το Bitcoin, υπάρχει πιθανότητα για μεγαλύτερα κέρδη στο μέλλον», σημειώνει και προσθέτει «Όσο το Bitcoin διατηρείται πάνω από τα 10.000 δολάρια, υπάρχει προοπτική για άνοδο».

Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχεται πως όσοι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι για τις προοπτικές του κρυπτονομίσματος, δεν έχουν άδικο. «Το μέγεθος και η ταχύτητα του ράλι κρίνονται μη βιώσιμα. Είναι λογικό η διόρθωση να είναι ακόμη χειρότερη», αναγνωρίζει. «Η Άγρια Δύση μας περιμένει… εκεί έξω», δεν διστάζει να παραδεχτεί.

«Οι επενδυτές πρέπει να είναι επιφυλακτικοί, αλλά όχι υπερβολικά επιφυλακτικοί», επισημαίνει από την πλευρά του ο Scott Nations, πρόεδρος της NationsShares.

Παρούσες δηλώνουν και οι φωνές για κατάρρευση

Μεγάλη πιθανότητα «κατάρρευσης» της τιμής του Bitcoin «βλέπει», στο μεταξύ – και σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος – σημαντική μερίδα αναλυτών, μετά την «απότομη προσγείωσή» του κρυπτονομίσματος πριν από μερικές ώρες. Αυτή η βουτιά, ωστόσο, ήταν αρκετή για να προβληματίσει τους αναλυτές, καθώς για πολλούς τώρα «αρχίζει η βίαιη διόρθωση».

«Οι πιθανότητες να καταρρεύσει η τιμή του Bitcoin τους επόμενους μήνες είναι πολύ υψηλή, ξεπερνούν το 80%», γράφει το πρακτορείο Marketwatch, επικαλούμενο μερίδα αναλυτών.

Αναλύοντας σειρά ερευνών, οι traders προβλέπουν πως σταδιακά το Bitcoin θα κυριαρχήσει στο νομισματικό σύστημα, αντικαθιστώντας αρχικά τον χρυσό και στη συνέχεια ακόμη και τα συμβατικά νομίσματα. Ακόμη όμως και ως «κυρίαρχο» των αγορών, το Bitcoin δεν θα πάψει να είναι ευάλωτο στις πιέσεις.

Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επιβεβαιώνει ότι όσο πιο ξέφρενο είναι ένα ράλι, τόσο πιο απότομη είναι και η «προσγείωση» που ακολουθεί.

Όταν η τιμή «τρέχει» με ρυθμούς άνω του 150%, τότε η πιθανότητα για «ανώμαλη προσγείωση» εκτιμάται στο 80%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider