Ενισχύεται η εποπτεία του Χρηματιστηρίου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχύεται η εποπτεία του Χρηματιστηρίου
H εποπτεία του Χρηματιστηρίου ενισχύεται με την παρουσία της ΕΛΤΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση με την οποία ορίσθηκε ως νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο Α' Αντιπρόεδρος της Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου (ΕΛΤΕ) Παναγιώτης Γιαννόπουλος, εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσει περαιτέρω την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον εποπτικό της ρόλο, αλλά και θα ενισχύσει τη στενότερη συνεργασία των δύο φορέων.

Ο κ. Γιαννόπουλος είναι ορκωτός ελεγκτής λογιστής, με πλούσια παρουσία σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς. Ειδικότερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ευρωπαϊκού εποπτικού φορέα των ορκωτών ελεγκτών λογιστών (Cοmmittee European Audit Oversight Board- CEAOB), καθώς και του αντίστοιχου παγκόσμιου φορέα (International Forum of Audit Regulators- IFIAR).

Επίσης συμμετέχει ενεργά στα subgroups του CEAOB ( Consultation group, inspection, enforcement, equivalence and adequacy), αλλά και στην επιτροπή audit and finance της IFIAR.

Διαβάστε επίσης:

Με τη μεγάλη εμπειρία του σε θέματα εποπτείας, ο κ. Γιαννόπουλος αναμένεται να μεταφέρει και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στην ΕΛΤΕ. Επιπρόσθετα ο Ά Αντιπρόεδρος της Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου είναι Project Leader σε πρόγραμμα Διδυμοποίησης (twinning) της ΕΕ για θέματα κεφαλαιαγοράς, ελεγκτικών και λογιστικών προτύπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΤΕ συνέβαλε σημαντικά με τα πορίσματά της στο να τεκμηριωθούν οι υποθέσεις σκανδάλων των εταιρειών Follie Follie και MLS που ακόμα ταλανίζουν την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider