Τέλος στο 3ήμερο ανοδικό σερί έβαλε το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στο 3ήμερο ανοδικό σερί έβαλε το Χρηματιστήριο
Πιέσεις στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Οι επενδυτές εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την αυξητική πορεία που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού διεθνώς.

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την αγορά να δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς, ακολουθώντας το πτωτικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.

Οι επενδυτές εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την αυξητική πορεία που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού διεθνώς.

Η εγχώρια αγορά κινείται «στο κόκκινο» μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων κατέγραψε συνολικά κέρδη 2,07%.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, στις 15:45, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί προς τις 660 μονάδες και συγκεκριμένα στις 664,74 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 1,67%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,4 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,12%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (+2,66%) και της Fourlis(+0,95%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Mortor Oil (-4,65%), της Εθνικής (-2,54%), της Πειραιώς (-2,48%) και της Ελλάκτωρ(-1,83%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+1,09%) και του Εμπορίου(+0,95%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-2,93%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-2,07%) και των Τραπεζών (-1,92%).

Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 33 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ+6,00% και Τζιρακιάν+5,26%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Motor Oil -4,65% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου-3,92%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider