Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες μετά το ναυάγιο στη Σύνοδο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες μετά το ναυάγιο στη Σύνοδο
Οι επενδυτές εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την αδυναμία των Ευρωπαίων ηγετών να συμφωνήσουν σε νέα έκτακτα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας στη μάχη κατά του κορονοϊού, στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, ρίχνοντας το «μπαλάκι» των αποφάσεων στο Eurogroup.

Ισχυροποιούνται οι πιέσεις την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το ράλι ανακούφισης της Πέμπτης, με την αγορά να ακολουθεί την πτωτική τροχιά των ευρωπαϊκών αγορών.

Οι επενδυτές εκφράζουν την έντονη απογοήτευσή τους για την αδυναμία των Ευρωπαίων ηγετών να συμφωνήσουν σε νέα έκτακτα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας στη μάχη κατά του κορονοϊού, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, ρίχνοντας το «μπαλάκι» των αποφάσεων στο Eurogroup.

Ειδικότερα, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, λίγο μετά τις 15:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 3,09% στις 555,61 μονάδες. Στα 31,8 εκατ. διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,96%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,82%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+1,34%), της Τιτάν (+0,77%) και Fourlis (+0,29%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil(-3,45%), της ΕΧΑΕ(-3,45%), της Lamda Development(-3,33%), των ΕΛΠΕ (-3,33%) και της Ελλάκτωρ(-3,23%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+0,82%) και των Πρώτων Υλών (+0,72%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου(-3,88%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,06%).

Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, 35 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Moda Bango+21,21% και Q&R+7,94%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Trastor-9,55% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου-7,69%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider