Έχασε τις 860 μονάδες το Χρηματιστήριο - Τέταρτη πτωτική συνεδρίαση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έχασε τις 860 μονάδες το Χρηματιστήριο - Τέταρτη πτωτική συνεδρίαση
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με βαριές απώλειες της τάξεως του 4,83% στις 821,32 μονάδες. Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση που καταγράφει απώλειες ο Γενικός Δείκτης.

Δεν κατάφερε μαζέψει τις απώλειες το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τον Γενικό Δείκτη να κατρακυλάει χάνοντας και τις 860 μονάδες.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,55% στις 859,81 μονάδες με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 70,2 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,75%, στις 2.128,76 μονάδες, και σε αρνητικό έδαφος στο (-1,56%) ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.199,47 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με βαριές απώλειες της τάξεως του 4,83% στις 821,32 μονάδες.

Στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, η Eurobank έκλεισε με μεγάλες απώλειες που ξεπέρασαν το 5%, με την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς να ολοκληρώνει με πτώση που ξεπέρασε το 4%.

Απώλειες 2,33% για την Ελλάκτωρ, 2,11% για την Jumbo, ενώ Titan, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και Aegean έκλεισαν με πτώση που ξεπέρασε το 1%.

  • Για 2η φορά με αρνητικό επιτόκιο ο δανεισμός των 3μηνων εντόκων

Με αρνητικό επιτόκιο δανείστηκε για δεύτερη φορά σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο -0,08% έναντι -0,02% κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, ενώ αντλήθηκε το ποσό των 487,5 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 1,209 δισ. ευρώ και υπερκάλυψε κατά 3,22 φορές το δημοπρατούμενο ποσό.

Η σημερινή δημοπρασία αποτυπώνει εκ νέου το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές για τους τίτλους του ελληνικού δημοσίου, όπως άλλωστε δείχνει και η μεγάλη πτώση των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider