Ραντεβού «γιγάντων» στο 14o Roadshow του Λονδίνου

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ραντεβού «γιγάντων» στο 14o Roadshow του Λονδίνου
«Υπάρχει ενθουσιασμός» δηλώνει στο insider.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης στο περιθώριο του Roadshow.

Συναντήσεις με περισσότερους από 100 θεσμικούς επενδυτές πραγματοποιούν οι ελληνικές εισηγμένες στο 14ο Roadshow της EXAE που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο και καλύπτει αποκλειστικά το insider.gr.

Όπως εξηγούν πηγές της αγοράς, τα ραντεβού (600) είναι ελαφρώς λιγότερα από την αντίστοιχη περυσινή διοργάνωση, ωστόσο, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συναντήσεων είναι φέτος εμφανώς βελτιωμένα. «Υπάρχει ενθουσιασμός» δηλώνει στο insider.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης στο περιθώριο του Roadshow.

Αυτό που έχει βαρύνουσα σημασία, σύμφωνα με τις εταιρείες και τους αναλυτές είναι ότι, εκτός από τα καθιερωμένα hedge funds που κατέκλυαν μέχρι πρότινος το The Mayfair Hotel του Λονδίνου για να ανακαλύψουν επενδυτικές ευκαιρίες υψηλού ρίσκου στην Ελλάδα, φέτος έχουν κάνει την εμφάνισή τους «κορυφαία σπίτια» των διεθνών αγορών, όπως Fidelity, Blackrock, TT International και T. Rowe Price, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια είχαν γυρίσει την πλάτη στις ελληνικές μετοχές.

Funds όπως η Fidelity και η Blackrock «κουνούν» τις αγορές, όπως λένε χαρακτηριστικά χρηματιστηριακοί αναλυτές. Το γεγονός ότι δείχνουν ξανά ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρείες είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό –ωστόσο μένει να φανεί κατά πόσο το ενδιαφέρον αυτό θα εξαργυρωθεί στο ταμπλό.

«Το ενδιαφέρον είναι σαφώς πιο αυξημένο φέτος», δηλώνει στο insider.gr fund manager από την Ιταλία που ήδη έχει τοποθετηθεί σε δύο ελληνικές εταιρίες, μία τράπεζα και μία βιομηχανία. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για τις προοπτικές της εγχώριας αγοράς, υπογραμμίζοντας τις πολύ ευνοϊκές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στις χρηματαγορές για την Ελλάδα λόγω της δραστικής μείωσης του spread.

Όσον αφορά στις προσδοκίες για δρομολόγηση επενδύσεων και αλλαγή πολιτικών από τη νέα κυβέρνηση, ο ίδιος επισημαίνει ότι «μένει να φανεί τι από όσα έχουν υποσχεθεί θα υλοποιηθεί». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναγνωρίζει τη σταθεροποίηση του κανονιστικού περιβάλλοντος και την αξία που εξακολουθούν να κρύβουν αρκετοί ελληνικοί τίτλοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider