Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενη πτώση εν μέσω τραπεζικών πιέσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενη πτώση εν μέσω τραπεζικών πιέσεων
Με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ οι ειδήσεις για τη θετική εξέλιξη του χθεσινού Eurogroup δεν επέδρασαν στην επενδυτική ψυχολογία.

Με πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω πιέσεων στις τραπεζικές μετοχές. Η εβδομάδα πάντως έκλεισε σταθεροποιητικά για τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη, με τους επενδυτές να δείχνουν διατεθειμένοι να αναλάβουν ρίσκο.

Με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ οι ειδήσεις για τη θετική εξέλιξη του χθεσινού Eurogroup δεν επέδρασαν στην επενδυτική ψυχολογία.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με απώλειες 0,60% στις 869,38 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 570 χιλ. τεμάχια.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,63 ευρώ με απώλειες 1,87%.Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 3 ευρώ με απώλειες 1,64%.Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,63 ευρώ με απώλειες 1,15%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,8190 ευρώ με άνοδο 1,11%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,60%, στις 2.155,44 μονάδες, ενώ στο -0,44% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.372,35 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,70% στις 783,30 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Μάνο Χατζηδάκη επικεφαλής ανάλυσης της BΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, τεχνικά ο Γενικός Δείκτης μετά από μια αξιόλογη διόρθωση 110 μονάδων από την κορυφή του 2019 ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και μετά την κατάκτηση των 850 μονάδων οι αγοραστές έχουν και πάλι τις πιθανότητες νέων υψηλών να βρίσκονται με το μέρος τους.

Στη βάση αυτή αναφέρει πως η ζώνη των 900 μονάδων αποτελεί μια ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή αντίστασης καθώς και στις δύο απόπειρες υπέρβασης της εν λόγω περιοχής (8 και 31 Ιουλίου) η προσφορά που εκδηλώθηκε ήταν εξαιρετικά ισχυρή.

«Συμπερασματικά αναμένουμε σύντομα το Γενικό Δείκτη να δοκιμάσει εκ νέου την περιοχή των 900 μονάδων, υπέρβαση της οποίας έχει ως προαπαιτούμενο την αύξηση των συναλλαγών προς τα 80 – 90 εκατ. ευρώ σε μέση ημερήσια βάση», τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider