Υπό το βάρος των διεθνών πιέσεων και των τελευταίων ανακοινώσεων για τα οικονομικά μεγέθη της Γερμανίας και τη μείωση του ΑΕΠ  της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης, οι επενδυτές φοβούνται την πυροδότηση μιας νέας ύφεσης στην Ευρώπη.

Το ΑΕΠ της Γερμανίας μειώθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση, μετά από αύξηση 0,4% που είχε σημειώσει το α’ τρίμηνο του έτους.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έμεινε ανεπηρέαστο από τις διεθνείς εξελίξεις, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων και πέφτοντας κάτω από τις 800 μονάδες. 

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με απώλειες 2,4% στις 798,89 μονάδες. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 71,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα  39,4 εκατ. τεμάχια.

Στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερα τα σύννεφα της ύφεσης. Η αβεβαιότητα που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον από το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit, τις προώρες κάλπες που αναμένεται να στηθούν στην Ιταλία, τους φόβους για χρεοκοπία της Αργεντινής μέχρι τις ευρωπαϊκές ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στο οποίο το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν μπορεί να προβάλει αντίσταση διολισθαίνοντας για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε με βουτιά 7,75%. Η Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς ακολούθησαν με πτώση 6,86% και 6,51% αντίστοιχα. Alpha Bank, Μυτιληναίος και Lamda σημείωσαν πτώση που ξεπέρασε το 3%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 2,69%, στις 1.964,29 μονάδες, ενώ στο -1,03% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.264,06 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 5,84% στις 617,55 μονάδες.