Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια κέρδη και χαμηλός τζίρος με το βλέμμα στην κάλπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια κέρδη και χαμηλός τζίρος με το βλέμμα στην κάλπη
Η αγορά κινείται στο κλίμα της εκλογικής αναμέτρησης, με το τζίρο των συναλλαγών να είναι χαμηλός.

Με κέρδη άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.

Η αγορά κινείται στο κλίμα της εκλογικής αναμέτρησης, με το τζίρο των συναλλαγών να είναι χαμηλός.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 728,55 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,41%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,85 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 15 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ερχομένη εβδομάδα θα είναι από κάθε άποψη καθοριστική των προθέσεων των «δυνατών χεριών» της αγοράς. Οι ταλαντωτές είναι υπεραγορασμένοι, ενώ πλέον υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ασφαλείας από τους δείκτες που παραμένουν αγορασμένοι σε κάθε διάστημα περιόδου.

«Η εβδομαδιαία εικόνα των ταλαντωτών που βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο των υπερτιμημένων ζωνών χρήζει επισήμανσης αφού στο παρελθόν η προσέγγιση της έχει συνοδευτεί και από βραχυπρόθεσμες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών», αναφέρει ο Μάνος Χατζηδάκης επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς(+2,73%), της Fourlis(+2,08%), της Aegean Airlines(+1,27%) και της Σαράντης(+0,97%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,24%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλουκίνας-Λάππας+4,76% και Παπουτσάνης+2,90%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις -8,70% και Ιντεάλ-5,45%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider