Οι προεκλογικές πιέσεις «βύθισαν» το Χρηματιστήριο  

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι προεκλογικές πιέσεις «βύθισαν» το Χρηματιστήριο  
Η μετοχή της Coca Cola και οι τράπεζες αποδείχθηκαν βαρίδια για το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα. Κάτω από τις 720 έκλεισε ο Γενικός Δείκτης.

Με απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών εναρμονιζόμενο με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 717,21 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,66%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 50,8 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύθηκαν ανοδικές ήταν 47 μετοχές, πτωτικές 55 μετοχές και αμετάβλητες 42.

Η πτώση επιταχύνθηκε μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του οίκου Fitch στην οποία εκφράζονται έντονες ανησυχίες για τις παροχές που ανακοίνωσε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση και για τις επιπτώσεις που θα έχουν τόσο στην πορεία της οικονομίας όσο και στις σχέσεις Ελλάδας – δανειστών.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,41% και η απόδοση του πενταετούς ομολόγου στο 2,17%.

Βαρίδι για την αγορά ήταν η μετοχή της Coca Cola, αλλά και οι τραπεζικές μετοχές. Η Coca Cola έκλεισε στα 30,79 ευρώ με απώλειες 5,64%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,9935 ευρώ με απώλειες 4,57%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,1970 ευρώ με απώλειες 1,89%.Η Eurobank έκλεισε στα 0,7110 ευρώ με απώλειες 1,11%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως πλέον το Χρηματιστήριο θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπο με τις 700 μονάδες, επίπεδα τα οποία εάν δεν κρατήσει θα διολισθήσει προς τις 670 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider