Ανοδικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στο Eurogroup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στο Eurogroup
Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,3% και σημειώνει υποχώρηση σε σχέση με χθες.

Με κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη λαμβάνοντας στήριξη από τις τραπεζικές μετοχές, αλλά και από την μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στις 729,03 μονάδες και καταγράφει κέρδη 0,85%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 2,2 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 21 σημειώνουν κέρδη, 12 πτώση και 32 είναι αμετάβλητες.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένο στις δηλώσεις που θα κάνουν προσερχόμενοι στο Eurogroup οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχετικά με το πακέτο παροχών της κυβέρνησης Τσίπρα. Η προσοχή είναι στραμμένη και στο Λονδίνο και στις ανακοινώσιμες που θα κάνει από εκεί η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για τις μελλοντικές κινήσεις του ομίλου.

Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,3% και σημειώνει υποχώρηση σε σχέση με χθες. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,4% και κινείται οριακά πτωτικά.

Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στα 1,4360 ευρώ και κερδίζει 1,2%. Η Εθνική Τράπεζα διαπραγματεύεται στα 2,06 ευρώ και καταγράφει άνοδο 0,93%. Η Alpha Βank βρίσκεται στα 1,2290 ευρώ και σημειώνει άνοδο 0,49%. Η Eurobank άνοιξε στα 0,7160 ευρώ και σημειώνει άνοδο 0,14%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως για να βελτιωθεί τεχνικά η εικόνα της αγοράς απαιτείται υπέρβαση των 740 μονάδων με υψηλού όγκους συναλλαγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider