Πτώση για το πετρέλαιο - Ανάκαμψη της ζήτησης αναμένεται το καλοκαίρι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο - Ανάκαμψη της ζήτησης αναμένεται το καλοκαίρι
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 60,82 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 1,03% και το μπρεντ στα 64,15 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,09%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα, ύστερα από τα κέρδη που σημειώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρία όταν η απόφαση του ΟΠΕΚ + να μειώσει σταδιακά τις περικοπές παραγωγής από το Mάιο έδωσε ώθηση στις τιμές.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ +, συμφώνησαν να μειώσουν τις περικοπές παραγωγής κατά 350.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάιο, άλλα 350.000 τον Ιούνιο και επιπλέον 400.000 τον Ιούλιο.

Η απόφαση ελήφθη αφού η νέα αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε τη Σαουδική Αραβία, τον κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, να διατηρήσει την ενέργεια προσιτή στους καταναλωτές παρά τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης, καθώς περιοχές της Ευρώπης παραμένουν σε καθεστώς αυστηρών lockdown, ενώ η Ιαπωνία θα μπορούσε να επεκτείνει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, για να συγκρατήσει ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού.

Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι σταδιακά αποσύρει τις επιπλέον εθελοντικές περικοπές έως τον Ιούλιο, μια κίνηση που θα προσθέσει 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα στην αγορά. Μετά από αυτό, η Saudi Aramco αύξησε τις επίσημες τιμές πώλησης (OSP) για το Μάιο στην Ασία την Κυριακή.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ+ υποδεικνύει μια προσεκτική και τακτική αύξηση οδηγώντας σε μια σφιχτή αγορά πετρελαίου. Η τράπεζα αναμένει μια μεγάλη ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου αυτό το καλοκαίρι, η οποία θα απαιτήσει επιπλέον 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ + από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές επικεντρώνονται στις συνομιλίες στη Βιέννη μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο ευρύτερων διαπραγματεύσεων για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των παγκόσμιων δυνάμεων.

Τη Δευτέρα το πρωί (10:41 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 60,82 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 1,03% και το μπρεντ στα 64,15 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,09%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider