Η πορεία της κινεζικής οικονομίας «ρίχνει» το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πορεία της κινεζικής οικονομίας «ρίχνει» το πετρέλαιο
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα μετά από τη δημοσίευση των στοιχείων για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, τα οποία καταδεικνύουν μικρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη. Πιέσεις εξακολουθούν να ασκούν και τα κρούσματα κορονοϊού σε διεθνές επίπεδο, τα οποία πυροδοτούν ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, η φρενίτιδα για την αγορά πετρελαίου νωρίτερα αυτό το έτος αναμένεται να επιβραδυνθεί το τέταρτο τρίμηνο εν μέσω υψηλών αποθεμάτων και των ποσοστώσεων στις εισαγωγές για ανεξάρτητα διυλιστήρια.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στη συνεδρίαση τουΟΠΕΚ + που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα όπου θα συζητηθούν και τα σχέδια μείωσης των τρεχουσών περικοπών εφοδιασμού κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο (από τα 7,7 εκατ. που ισχύουν σήμερα).

Η συνεδρίαση της μεικτής τεχνικής επιτροπής του ΟΠΕΚ + της περασμένης εβδομάδας ανέφερε μια πιο ζοφερή προοπτική για τη ζήτηση καυσίμων, λόγω φόβων ότι ένα παρατεταμένο δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 και ένα άλμα στην παραγωγή της Λιβύης θα μπορούσαν να ωθήσουν την αγορά πετρελαίου σε πλεόνασμα τον επόμενο χρόνο.

«Υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις προς τον ΟΠΕΚ + να καταργήσει το τρέχον πρόγραμμά του για χαλάρωση των περικοπών της παραγωγής», ανέφεραν οι αναλυτές της ING σε σημείωμα.

Ωστόσο, η αγορά μπορεί να χρειαστεί να περιμένει μέχρι την επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ + στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου για οποιαδήποτε συγκεκριμένη απόφαση, ανέφεραν.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (1.44 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 0,68% στα 40,60 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,70% στα 42,63 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider