Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά την ανησυχία των επενδυτών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά την ανησυχία των επενδυτών
Στις 13.02 το μεσημέρι το αργό καταγράφει άνοδο κατά 1,39% στα 50,26 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,50% στα 54,97 δοολάρια.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο την Τρίτη παρά το σοκ που έχει προκαλέσει στις αγορές η εξάπλωση του κορονοϊού. Στις 13.02 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει άνοδο κατά 1,39% στα 50,26 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,50% στα 54,97 δοολάρια.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, το Πεκίνο έχει βελτιώσει τη διαχείριση της κρίσης σε σχέση με τα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει με τον ιό SARS του 2003 και η αντίδρασή του αυτή τη φορά στον κορονοϊό ήταν πολύ πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική. Η πολιτική πίεση στο Πεκίνο είναι τέτοια που από τη στιγμή που θα περιέλθει ο ιός, η Κίνα θα ξεκινήσει ένα σημαντικό πακέτο κινήτρων για να αντισταθμίσει το οικονομικό και πολιτικό κόστος της απομόνωσης.

Ένας αριθμός ανεξάρτητων διυλιστηρίων στην Κίνα έχει πληγεί από τον κορονοϊό κυρίως λόγω απομόνωσης ή / και περιορισμένης δυνατότητας αποθήκευσης. Στο Σαντόνγκ, για παράδειγμα, η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει στα φορτηγά που είναι ταξινομημένα σε άλλες επαρχίες να μεταφέρουν προϊόντα. Αντίθετα, άλλα διυλιστήρια που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής και διαθέτουν εκτεταμένες εγκαταστάσεις αποθήκευσης, κατάφεραν να διατηρήσουν τα συνηθισμένα υψηλά ποσοστά (100% συν), σύμφωνα με διάφορες ανεξάρτητες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των 400.000 βαρελιών ημερησίως του εργοστασίου Hengli. Επιπλέον, η φθηνότερη τιμολόγηση και η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα πετρελαίου αλλού παρέχουν στην Κίνα μια τεράστια ευκαιρία να χτίσει το στρατηγικό της απόθεμα πετρελαίου με ταχύτερο ρυθμό και σε χαμηλότερη τιμή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider