Πετρέλαιο: Φόβοι για περαιτέρω πτώση της τιμής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Φόβοι για περαιτέρω πτώση της τιμής
Η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη και κατά 5 δολάρια.

Φόβους για περαιτέρω πτώση της τιμής του πετρελαίου εκφράζουν οι διεθνείς αναλυτές καθώς όπως σημειώνουν δεν είναι ακόμη γνωστό για πόσο διάστημα θα διαρκέσει η επιδημία του κορονοϊού.

Θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω μείωση κατά 5 δολάρια ανά βαρέλι για τις τιμές του πετρελαίου ως αποτέλεσμα του κοροναϊού, δήλωσε ένας αναλυτής ενέργειας αυτή την εβδομάδα.

Τόσο το μπρεντ όσο και το αργό υπέστησαν απώλειες εν μέσω της επιδημίας αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να χειροτερέψουν, σύμφωνα με τον Andy Lipow, πρόεδρο της Lipow Oil Associates.

Οι τιμές θα μπορούσαν να πέσουν κατά 5 δολάρια το βαρέλι, αναφέρουν καθώς δεν είναι ακόμη γνωστή η έκταση της επιδημίας.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποστεί πίεση λόγω της ταχείας εξάπλωσης του ιού ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα. Η Lipow ανέφερε ότι η ζήτηση για πετρέλαιο στην Κίνα είναι "σημαντικά μειωμένη" και η κατανάλωση μειώθηκε γύρω στο 20%, που ισοδυναμεί με περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΠΕΚ εξετάζει την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι τιμές. Ο Azlin Ahmad, αναλυτής στο Argus Media, μοιράστηκε το συναίσθημα σημείωσε ότι περικοπή των 500.000 βαρελιών την ημέρα "μπορεί να μην κάνει πολλά" για να ωθήσει τις τιμές βραχυπρόθεσμα εάν η ζήτηση στην Κίνα συνεχίσει να μειώνεται.

Πάντως, το μεσημέρι της Τετάρτης (13.29 ώρα Ελλάδος) το αργό καταγράφει άνοδο κατά 2,7% στα 50,95 δολάρια και το μπρεντ κατά 2,95% στα 55,55 δολάρια.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider