Συστάσεις προς τους επενδυτές, να διακρατούν πάντα χρυσό στα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά τους, απευθύνει ο «γκουρού» των αγορών, Μαρκ Μόμπιους.

Όπως εκτιμά ο ιδρυτής της Mobius Capital Partners, το 10% των επενδυτικών χαρτοφυλακίων θα πρέπει να προορίζεται για το χρυσό, με το υπόλοιπο ποσοστό να αφορά σε μετοχές με προοπτικές για υψηλά μερίσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του World Gold Council, για το πρώτο εξάμηνο του 2019, οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν συνολικά 374 μετρικούς τόνους χρυσού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο εξαμήνου από το 2000.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο η κεντρική τράπεζα της Κίνας αυξάνει τα αποθέματά της σε χρυσό για οκτώ διαδοχικούς μήνες.

Ο Μόμπιους δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της τιμής του χρυσού προσεχώς, όσο οι κεντρικές τράπεζες θα προχωρούν σε μειώσεις των επιτοκίων τους.

«Ο χρυσός αναμένεται να επωφεληθεί από τη ραγδαία αύξηση χρήματος που θα φέρει η αναπροσαρμογή της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών», προβλέπει ο Μόμπιους.

«Οι επενδυτές πρέπει να αντιληφθούν ότι οφείλουν να έχουν στην κατοχή τους χρυσό, όσο τα νομίσματα, ανά τον κόσμο, θα χάνουν την αξία τους. Πάρτε για παράδειγμα το δολάριο. Ο Τραμπ δεν θέλει ένα ισχυρό δολάριο…», προσθέτει ο Μόμπιους για να συμπληρώσει πως «στο τέλος της ημέρας, αποδεικνύεται ότι οι κεντρικές τράπεζες θέλουν χρυσό, απλά δεν το παραδέχονται…».

Όσο όμως ο Μόμπιους στηρίζει τις επενδύσεις σε χρυσό, άλλο τόσο δεν θέλει να ακούει για τα κρυπτονομίσματα. «Το Bitcoin δεν είναι αλεξίσφαιρο. Ό,τι έχει δημιουργηθεί από τον άνθρωπο, μπορεί εύκολα να καταρρεύσει….», προβλέπει.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Bitcoin διαπραγματεύεται, το τελευταίο διάστημα, πέριξ των 10.500 δολαρίων, έχοντας καταγράψει αύξηση 200% (!) από τις αρχές του έτους.