«Κατάρρευση» της τιμής του πετρελαίου σε χαμηλό 15 μηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κατάρρευση» της τιμής του πετρελαίου σε χαμηλό 15 μηνών
«Βουτιά» της τάξεως του 8% σημείωσαν την Τρίτη η τιμή του αργού, φτάνοντας σε χαμηλό 15 μηνών.

«Βουτιά» της τάξεως του 8% σημείωσαν την Τρίτη η τιμή του αργού, φτάνοντας σε χαμηλό 15 μηνών, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία συνεχίζουν να αντλούν ρεκόρ ποσοτήτων πετρελαίου, παρά τις προειδοποιήσεις για μείωση της διεθνούς ζήτησης.

Το αργό τύπου WTI έχασε 3,64 δολάρια ή 7,3% στα 46,24 δολάρια το βαρέλι, που είναι η χαμηλότερη τιμή από τον Αύγουστο του 2017.

Η τιμή συνέχισε μάλιστα να πέφτει μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τις απώλειες να φτάνουν το 8%, όπως μετέδωσε το CNBC.

Το Μπρεντ είχε πτώση 3,35 δολάρια ή κατά 5,6%, καθώς βρέθηκαν στα 56,26 δολάρια ανά βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.

Στην τελευταία της έκθεση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (EIA) εκτιμά ότι η σχιστολιθική παραγωγή θα αυξηθεί από τον Δεκέμβριο κατά 134.000 βαρέλια την ημέρα, φτάνοντας τα 8,17 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, η Ρωσία, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή σκαρφάλωσε σε νέο ρεκόρ στα 11,42 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο.

Την ίδια στιγμή, οι ανησυχίες για τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Κίνας και έχουν πυροδοτήσει αμφιβολίες για τις προοπτικές της ζήτησης το 2019.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ και τα συνεργαζόμενα κράτη συμφώνησαν προ ημερών στη μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider