Καμία απόφαση από τον ΟΠΕΚ για την παραγωγή χωρίς τη Ρωσία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμία απόφαση από τον ΟΠΕΚ για την παραγωγή χωρίς τη Ρωσία

Τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ φέρεται να συμφωνούν στην ανάγκη μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, όμως δεν έλαβαν καμία απόφαση κατά τη σύνοδό τους την Πέμπτη στη Βιέννη, αναμένοντας την άφιξη της ρωσικής αντιπροσωπίας, την Παρασκευή, προκειμένου να διαβουλευτούν.

Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε κατ 'αρχήν να μειώσει την παραγωγή του, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters την Πέμπτη. Ωστόσο, ο ΟΠΕΚ δεν αποφάσισε για το πόσο μεγάλο θα είναι το «ψαλίδι» μέχρι να γίνει η συνάντηση με τη Ρωσία.

Χωρίς να έχει πολλά να ανακοινώσει, ο ΟΠΕΚ ακύρωσε την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου υποχωρούσαν αργά το απόγευμα 1,87 δολάρια το βαρέλι ή 3,54% στα 51,02 δολάρια το βαρέλι.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών έρχεται σε μια εποχή που η αγορά πετρελαίου βρίσκεται κοντά στο ναδίρ από την εποχή της οικονομικής κρίσης του 2008. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει γύρω στο 30% τους τελευταίους δύο μήνες.

Ωστόσο, η άρνηση της Ρωσίας να δεσμευτεί σε μια μείωση της παραγωγής και η αποτυχία του ΟΠΕΚ να σφυρηλατήσει τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας υπογραμμίζουν τις διαιρέσεις εντός της συμμαχίας, παρά το γεγονός ότι γενικά υπάρχει συναίνεση ότι κάποια μορφή δράσης πρέπει να αναληφθεί για την τόνωση της αγοράς.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, σημείωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι το καρτέλ μπορεί να μειώσει την παραγωγή λιγότερο από όσο αναμένει η αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider