Βουτιά των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλό έτους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουτιά των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλό έτους
Την πορεία των υπολοίπων αγορών ακολουθεί το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου κάνει βουτιά 5% την Τρίτη και οδεύει σε χαμηλό άνω του ενός έτους.

Την πορεία των υπολοίπων αγορών ακολουθεί το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου κάνει βουτιά 6,6% την Τρίτη και οδεύει σε χαμηλό άνω του ενός έτους, λίγο πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο των πετρελαιοπαραγωγών χωρών το Δεκέμβριο.

Μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην πτώση είναι ότι τα αποθέματα του πετρελαίου των ΗΠΑ τον Οκτώβριο παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και η μείωση των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν είναι μικρότερη από την αναμενόμενη.

Η αγορά δεν έχει δει επίσης δεσμεύσεις από τις χώρες του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής –απόφαση την οποία όλοι οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα ληφθεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια Ιανουαρίου του αργού τύπου West Texas Intermediate υποχώρησαν 6,6% στα 53,43 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Η αυτή είναι η χαμηλότερη από τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το Μπρεντ Ιανουαρίου έχασε 4,26 δολάρια ή 6,4% στα 62,53 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο.

Οι κλυδωνισμοί είναι ευρύτεροι σήμερα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας των τεχνολογικών μετοχών, αλλά και των παρατεταμένων ανησυχιών για την εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας.

Ο φόβος των επενδυτών είναι ότι διαμορφώνονται δυσμενείς συνθήκες για την παγκόσμια ανάπτυξη, ενδεχόμενο που, αν πραγματοποιηθεί, θα έχει επιπτώσεις και στην ζήτηση για πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider