Με κέρδη κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το επενδυτικό κλίμα να φορτίζεται θετικά από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και την άνοδο των ευρωπαϊκών assets.
O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 761,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,80%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,85 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 14 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.
Υποστηρικτικά στην επενδυτική ψυχολογία συμβάλει η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου είναι στο 4,5%, από 4,6% χθες, όταν στις αρχές Μαΐου ήταν 80 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,8%. Η διαφορά απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφώνεται στις 426 μονάδες βάσης!
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Lamda Development (+2,50% στα 6,160 ευρώ), της ΑΔΜΗΕ (+2,29% στα 1,700 ευρώ), της Τέρνα Ενεργειακή(+2,24% στα 5,030 ευρώ) και της Πειραιώς (+2,21% στα 2,590 ευρώ).
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,74%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R+7,41% και MIG +4,78%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντερτέκ-23,92% και Δρομέας -7,56%.