Πυρά Τραμπ κατά του ΟΠΕΚ για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πυρά Τραμπ κατά του ΟΠΕΚ για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μπορεί τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ να δηλώνουν ικανοποιημένα από τα αποτελέσματα της πολιτικής μείωσης της παραγωγής που εφαρμόζουν, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την Ουάσινγκτον, καθώς ο Λευκός Οίκος εξαπέλυσε πυρά για τις «τεχνητά υψηλές τιμές» του πετρελαίου.

Την Παρασκευή υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των μελών του ΟΠΕΚ, της Ρωσίας και άλλων παραγωγών συναντήθηκαν στην Σαουδική Αραβία. Από εκεί διακήρυξαν ότι θα συνεχίσουν να κρατούν υπό στενό έλεγχο την παραγωγή μέχρι το τέλος του έτους, όπως το πράττουν το τελευταίο 18μηνο.

Η κίνηση δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, επέκρινε τη στάση που τηρεί ο ΟΠΕΚ και διεμήνυσε μέσω Twitter, ότι «δεν θα γίνει ανεκτή».

Μετά του tweet του Ντόναλντ Τραμπ, η τιμή του αργού έπεσε 1%.

Οι τιμές του αργού ακολουθούν ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες και την περασμένη Πέμπτη άγγιξαν το υψηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2014, με το μπρεντ να ξεπαρνά τα 74 δολάρια ανά βαρέλι και το WTI τα 69.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εξοχική κατοικία: Ποιο ελληνικό νησί αποτελεί την top επιλογή για «ξένα πορτοφόλια»

Η πλώρη της ΝΔ για το 30% - Γιατί «φτιάχνουν κλίμα» οι ελεύθεροι επαγγελματίες - Ο καλλίφωνος του ΠΑΣΟΚ

Δεν «αρέσει» πια η ελληνική επαρχία

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider