Σταθεροποιητικά άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί 72 ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup του Λουξεμβούργο.
Αν και από όλες τις πλευρές προκύπτει πως η ευρωζώνη θα κάνει βήματα σύγκλησης ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μεγαλύτερη σαφήνεια σε σχέση με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ωστόσο τόσο το ΧΑΑ όσο και η αγορά ομολόγων κινούνται επιφυλακτικά.
Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,9% και η απόδοση του διετούς ομολόγου στο 5,1%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (+2,40% στα 0,213 ευρώ), της Eurobank(+1,29% στα 0,867 ευρώ), του ΟΠΑΠ (+0,97% στα 9,34 ευρώ), των ΕΛΠΕ (+0,85% στα 7,16 ευρώ) και της ΕΧΑΕ(+0,76% στα 5,3ο ευρώ).
O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 781,25 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,11%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,15 εκατ. ευρώ.Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 20 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,59%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ιντερτέκ+28,11% και της ΣΕΛΟΝΤΑ+9,77%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ -5,97% και της Quest -3,18%.



