Σε ελεύθερη πτώση η στερλίνα μετά το exit poll

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ελεύθερη πτώση η στερλίνα μετά το exit poll

Στα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων –από τον Απρίλιο– βυθίστηκε η στερλίνα μετά την ανακοίνωση των exit polls στη Βρετανία που στερούν από τους Συντηρητικούς την αυτοδυναμία.

Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 1,8% έναντι του δολαρίου στα 1,2717 δολάρια.

«Θα είναι μια μεγάλη βραδιά η σημερινή. Τα νομίσματα θέλουν κυβερνήσεις με ισχυρή εντολή. Τα νομίσματα δεν θέλουν καθυστερήσεις στο Brexit», δηλώνει ο Jeremy Cook, επικεφαλής οικονομολόγος της World First.

«Εκτιμούμε ότι η στερλίνα θα συνεχίσει την ελεύθερη πτώση της, καθώς οι Ασιατικές αγορές θα ανοίξουν υπό τη σκιά της αναζήτηση συμμάχων από τη Μέι για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για τη στερλίνα, δεδομένου ότι η αβεβαιότητα είναι η αχίλλειος πτέρνα του βρετανικού νομίσματος», σχολιάζει ο Βιράτζ Πάτελ από την ING Groep στο Λονδίνο.

«Εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο της νίκης χωρίς αυτοδυναμία και δεν σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση, το βρετανικό νόμισμα μπορεί να υποχωρήσει έως και στο 1,24 έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg που διενεργήθηκε την Παρασκευή με το συμμετοχή στελεχών από 11 τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες, η ισοτιμία στερλίνας-δολαρίου μπορεί να διολισθήσει έως και το 1,20.

Σύμφωνα με τον Πάτελ της ING, «ακόμη και εάν αποδώσουμε περιθώριο σφάλματος 15 –όπως συνέβη στις εκλογές του 2015– αμφιβάλλω κατά πόσο θα πετύχουν την αυτονομία οι Τόρις», καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider