Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές στη «σκιά» της Μέσης Ανατολής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές στη «σκιά» της Μέσης Ανατολής
Με απώλειες κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Τελευταία ενημέρωση 16:15

Με απώλειες κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στα χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον ενός μήνα, ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα όπου η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και η αναπροσαρμογή των προσδοκιών για τις επιτοκιακές μειώσεις μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,22% στις 498,58, ενώ ο Eurostoxx 50 βρίσκεται στις 4.923 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,29%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη χάνει 0,66% στις 17.733 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 διολισθαίνει 0,05% στις 8.019 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 αποδυναμώνεται 0,50% στις 7.837 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο είναι στο -0,04% στις 33.867 μονάδες και στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 καταγράφει πτώση 0,51% στις 10.709 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στα σχόλια σχετικά με τα επιτόκια που προέκυψαν από τις εαρινές συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Νέα Υόρκη.

Μετά από τα νεότερα στοιχεία σχετικά με τον πληθωρισμό από την Βρετανία και τις ΗΠΑ, όλο και λιγότερο αναμένεται τα επιτόκια να μειωθούν τον Ιούνιο είτε από την από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είτε από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Στις τελευταίες εξελίξεις στη γεωπολιτικό σκακιέρα , το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα επιδρομή στο Ιράν σε ανταπόδοση για την ιρανική επίθεση εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το σαββατοκύριακο με εκατοντάδες drones και πυραύλους. Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή εγείρει ανησυχίες για αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων και περαιτέρω επιτάχυνση του πληθωρισμού και συνεπώς να καθυστερήσει την πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων του Ιουνίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ασία

Χαμηλότερα έκλεισαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια με τον δείκτη TWI στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν να ηγείται των απωλειών, σημειώνοντας πτώση 3,81%.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε 2,66% στις 37.068 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,63% και έκλεισε στις 2.591 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,91%, ο Shangai έκλεισε στο -0,29%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,98% και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 7.567 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποχωρούν πλέον χρυσός και πετρέλαιο μετά το ράλι που προκάλεσε το χτύπημα στο Ιράν

Κίνα: Ξεπέρασε τα 56,38 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα αγαθών και υπηρεσιών το πρώτο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider