«Μάζεψε» τις απώλειες το πετρέλαιο - Παραμένει η ανησυχία για τη Μ. Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάζεψε» τις απώλειες το πετρέλαιο - Παραμένει η ανησυχία για τη Μ. Ανατολή
Με απώλειες έκλεισαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αγορά αξιολογεί τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω ανάφλεξη στην περιοχή

Με απώλειες έκλεισαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αγορά αξιολογεί τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω ανάφλεξη στην περιοχή, όπου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Μαΐου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησαν κατά 0,48 δολάρια/βαρέλι ή 0,6% και διαμορφώθηκαν στα 86,43 δολάρια/βαρέλι, αν και ενδοσυνεδριακά είχαν φτάσει ως και τα 84,69 δολάρια, πριν ανακάμψουν τις επόμενες ώρες.

Παρόμοια εικόνα και για τα συμβόλαια Μαΐου του ευρωπαϊκού brent, τα οποία ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές στα επίπεδα των 90,38 δολαρίων/βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,9%, αν και νωρίτερα έφτασαν να υποχωρούν ως και 3%.

Τον τόνο στις συναλλαγές για τον «μαύρο χρυσό» εξακολουθούν να δίνουν τα όσα εξελίσσονται στη Μέση Ανατολή, όπου η παλαιστινιακή Χαμάς συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ και τη διαμεσολάβηση ΗΠΑ, Αιγύπτου και Κατάρ με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας, η οποία θα σταματήσει τις συγκρούσεις που μαίνονται στη Λωρίδα της Γάζας για έβδομο συνεχόμενο μήνα.

Νωρίτερα την Τρίτη έγινε γνωστό πως η Χαμάς απέρριψε την τελευταία ισραηλινή πρόταση κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε στις συνομιλίες του Καΐρου, ανέφερε ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της, ο Άλι Μπαράκα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Άλλος αξιωματούχος είπε στο ίδιο πρακτορείο ότι δεν επιτεύχθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο, μία πηγή προσκείμενη στην παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Χαμάς εξετάζει μια πρόταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας σε τρία στάδια, το πρώτο εκ των οποίων προβλέπει κατάπαυση του πυρός για διάστημα έξι εβδομάδων, ανέφερε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην παλαιστινιακή οργάνωση.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, τόσο τα συμβόλαια του WTI όσο και αυτά του brent έκλεισαν με κέρδη σχεδόν 5% στα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Οκτωβρίου, στον απόηχο του ισραηλινού πλήγματος στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού, γεγονός που προκάλεσε την οργή της Τεχεράνης, η οποία απείλησε με αντίποινα το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διαδοχικά σοκ στην αγορά πετρελαίου - Με φόρα για τα 100 δολάρια ο «μαύρος χρυσός»

Φλερτ με τα 72.000 δολάρια το Bitcoin: Ράλι 4% - Αισιοδοξία για το halving

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας εκτιμά ότι είναι «η κατάλληλη στιγμή» για εκεχειρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider