Έβδομο διαδοχικό ρεκόρ για τον χρυσό - «Πάτησε» τα 2.350 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έβδομο διαδοχικό ρεκόρ για τον χρυσό - «Πάτησε» τα 2.350 δολάρια
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Σε νέο ιστορικό υψηλό -για έβδομη διαδοχική φορά- έφτασαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα.

Σε νέο ιστορικό υψηλό -για έβδομη διαδοχική φορά- έφτασαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα, παίρνοντας ώθηση από τις γεωπολιτικές εντάσεις που αυξάνουν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου, ενώ την ίδια στιγμή οι επενδυτές έχουν εστιάσει στις εξελίξεις σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων και την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Federal Reserve.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν 0,5% στα 2.358 δολάρια, ενώ ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,4% στα 2.339,19 δολάρια ανά ουγγιά, μετά το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ των 2.353,79 δολαρίων νωρίτερα σήμερα.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας πρόσθεσε 160.000 ουγγιές χρυσού στα αποθέματά της τον Μάρτιο, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία, η Ινδία, το Καζακστάν και ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αγοράζουν επίσης χρυσό φέτος, με το πολύτιμο μέταλλο να αποτελεί πόλο έλξης για τις διεθνείς αγορές.

«Η αγορά εκτιμά πως θα υπάρξουν επιτοκίων μέχρι τον Ιούνιο παρά τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα», δήλωσε ο Bart Melek της TD Securities.

«Αλλά, εάν συνεχίσουμε να βλέπουμε ισχυρά στοιχεία, που δείχνουν ότι η Federal Reserve δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια, τότε ο χρυσός δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τα κέρδη. Οι αγορές από την κεντρική τράπεζα και οι γεωπολιτικές εντάσεις είναι άλλα υποστηρικτικά στοιχεία» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διαδοχικά σοκ στην αγορά πετρελαίου - Με φόρα για τα 100 δολάρια ο «μαύρος χρυσός»

Ευρωαγορές: Ανοδικές κινήσεις με τα μάτια στραμμένα στην ΕΚΤ

Χρηματιστήριο: Ανακτούν τον έλεγχο οι long με τράπεζες και δεικτοβαρείς μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider