Πτώση στις ευρωαγορές - Βουτιά 8% για την Ocado

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση στις ευρωαγορές - Βουτιά 8% για την Ocado
Σε κόκκινο έδαφος κινήθηκαν και την Παρασκευή οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες.

Σε κόκκινο έδαφος κινήθηκαν και την Παρασκευή οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές δεν μπορούν να λάβουν ξεκάθαρα μηνύματα πίσω από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

O Stoxx 600 υποχώρησε 0,84% στις 506,55 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε οριακά 0,05% στις 5.013 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη βρέθηκε στις 18.175 μονάδες με απώλειες 1,24%, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 διολίσθησε 1,11% στις 8.061 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 απώλεσε 0,81% στις 7.911 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο αποδυναμώθηκε 1,29%, στις 34.010 μονάδες και στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 κατρακύλησε 1,58% στις 10.916 μονάδες.

Η μετοχή της Delivery Hero έκλεισε με πτώση 3% μετά από αναφορές του Reuters ότι ο Sachem Head απέκτησε μερίδιο 3,6% στην εταιρεία και ενδέχεται να επιδιώκει την εκδίωξη του διευθύνοντος συμβούλου Niklas Oestberg. Παράλληλα, η μετοχή της Ocado υποχώρησε πάνω από 8%, καθώς η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός της Rick Haythornthwaite θα παραιτηθεί το επόμενο έτος λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του ως πρόεδρος του ομίλου της τράπεζας NatWest.

Πιο αργά απ΄ ότι αναμενόταν αυξήθηκαν οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες τον Φεβρουάριο στην Γερμανία, δείχνοντας ότι η ασθενής ζήτηση στον μεταποιητικό τομέα συνεχίζει να επιβαρύνει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχική και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Δημοσκόπηση του Reuters από αναλυτές είχε προβλέψει άνοδο της τάξης του 0,8%.

Επίσης, σήμερα έγινε γνωστό πως οι τιμές των κατοικιών στο Βρετανία υποχώρησαν τον Μάρτιο, εκπλήσσοντας τους οικονομολόγους και τερματίζοντας μια πεντάμηνη σειρά διαδοχικών αυξήσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία στεγαστικών δανείων Halifax, η μέση τιμή υποχώρησε 1% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο, στις 288.430 λίρες από τον Φεβρουάριο, όταν οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασαν στο υψηλό 16 μηνών στις 291.338 λίρες. Τα στοιχεία της Halifax έδειξαν επίσης ότι οι τιμές τον Μάρτιο ήταν 0,3% υψηλότερες από ό,τι πέρυσι, μια πολύ μικρότερη ετήσια άνοδος από το 1,45% που περίμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προχωρά η προμήθεια των 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τη νέα ακαδημία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ σε συνεργασία με το ReGeneration

Comeback στο Χρηματιστήριο - Οι long «σκούπισαν» την προσφορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider